Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Борисов очаква пълен консенсус за Наредба Н-18

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви в началото на заседанието на Министерския съвет, че докато финансовият министър Владислав Горанов не постигне консенсус с всички, засегнати от наредбата Н-18, тя няма да съществува. Няма да съществуват измененията, които се въведоха през лятото на 2018 г., посочи финансовият министър.

Премиерът поиска от Горанов да докладва как вървят преговорите по наредба Н-18 с отделните засегнати организации.
Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има, допълни Борисов. Когато ги убедиш, тогава ще ме убедиш и мен, обърна се премиерът към Горанов. Той заяви, че очаква от него всяка седмица да се среща с по една съсловна организация, за да решава проблемите им, произтичащи от тази наредба. Борисов напомни, че целта на въвежданата с наредбата система за управление е премахването на "сивия" сектор, без това да се отрази на малките и средните съсловни организации.

Докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред, заяви Горанов и допълни, че сега започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, за да не се затруднява малкият и среден бизнес. Горанов информира още, че са създадени множество работни групи, които да отчетат спецификата на отделните бизнес процеси и беше категоричен, че няма да се продължи напред, докато не се постигне консенсус с всички./ БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ

25 души от дом „Гергана“ са с коронавирус

Възрастните хора от дома са дали положителни проби. Трима от заразените са от персонала, останалите 22 души – потребители на дома. Всички са в добро общо състояние, без симптоми. Създадена е необходимата организация за обслужване на положителните лица, които са изолирани. В дома продължава да се извършва четирикратна дезинфекция и..

публикувано на 05.08.20 в 13:26
Бойко Борисов

Борисов: Не ни е страх от служебно правителство /обновена/

Партия ГЕРБ провежда Национална конференция в "София Тех Парк". Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места.  Присъстват около 3 000 души. Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм. И заради мен по..

обновено на 05.08.20 в 13:09

Амониевият нитрат: от манна до проклятие за света

Амониевият нитрат, за който ливанските власти заявиха, че е причинил пагубния взрив в Бейрут, е кристално вещество без мирис, което обикновено се използва като тор. Но той е и причина за множество промишлени експлозии през десетилетията. Сред тях е тази в завод за..

обновено на 05.08.20 в 12:48
Снимката е илюстративна

Споразумение за медицинска сестра, теглила пари от дебитна карта на починал пациент

Окръжен съд – Варна одобри споразумение постигнато между прокуратурата и подсъдимата Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по дело за използване на чужда дебитна карта без съгласието на титуляра. Делото беше разгледано незабавно след изявление на страните за постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Варна и..

публикувано на 05.08.20 в 12:03

Говорителят на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова напуска Министерски съвет

Това съобщи самата тя, като уточни, че днес е подала молбата си за напускане на пресцентъра. Арнаудова бе дясната ръка на Борисов, като го придружава по време на пътуванията в чужбина и в страната и излъчва лайв видеа от джипа му и срещите му. Като причина да напусне пресцентъра Севделина Арнаудова посочи, че отива в централата на ГЕРБ за..

публикувано на 05.08.20 в 11:15

Тенис за купата на община Каварна - как да се запишете

За първи път се провежда  тенис турнир за любители, организиран от община Каварна и тенис клуб „Каварна“. Това обяви Торов Добрев,  треньор на местния клуб по тенис, който  допълни, че до сега са се провеждали  подобни турнири за любители, но те не са се състезавали за купата на община Каварна. Състезанието ще се проведе в събота, 8..

публикувано на 05.08.20 в 10:57
Бойко Борисов

Борисов събира политическия актив на ГЕРБ

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира днес в София политическия актив на партията, научи БНР. Националната конференция ще е в "София Тех Парк" и ще започне в 12,00 ч. На форума ще присъстват областните управители, кметовете, депутатите и евродепутатите, излъчени от ГЕРБ. На партийното събитие няма да бъдат допускани журналисти, но то..

публикувано на 05.08.20 в 08:00