Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електронните услуги на НАП с нов протокол

Снимка: Георги Корнейков, БНР

От днес, всички електронни услуги, предоставяни от НАП ще бъдат достъпни единствено чрез използването на нов протокол, с цел гарантиране сигурността на обменяните данни, съобщиха от НАП.Клиентите на НАП, които ползват операционна система Windows XP и стари версии на браузери няма да имат достъп до портала за електронни услуги на Агенцията.Тези, които използват операционна система Windows 7, чиято поддръжка от производителя изтече на 14 януари тази година, ще продължат да ползват портала за електронни услуги, но Агенцията не може да гарантира в кой момент порталът вече няма да бъде достъпен поради спиране на актуализациите на софтуера от Майкрософт.

От утре, за да могат хората и фирмите да ползват със сигурност електронните услуги на НАП, ще е нужно да ползват софтуер на ниво поне Windows 8 или 8.1 , Windows 10, или OSX. Ползването на електронните услуги на НАП ще може да става с браузери Internet Explorer/Edge, Google Chrome или Mozilla Firefox в актуални версии.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празничната програма до края на деня

17 ч. - Откриване на изложба на ученици от художествените паралелки на НУИ „Добри Христов“ Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" 18:30 ч. - Официално откриване и награждаване на победителите от трите гонки във Варненския залив Пристанище Варна – свободна зона 20 ч. – Церемония по връчване на почетни звания, отличия и..

публикувано на 15.08.20 в 14:09

195 са новите случаи на коронавирус, което е 3,3 на сто от изследваните

По данни за последното денонощие новозаразените с коронавирус у нас са 195, при направени 5837 PCR теста. Това е малко над 3,3 на сто от всички изследвани. Седем души са починали, 55-ма пациенти са в интензивни отделения в болници. От днес Германия обявява три региона в България за рискови заради..

публикувано на 08.08.20 в 05:47

204 са новите случаи на Covid-19

204 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие при направени 4 137 PCR теста, показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ.  Според тях за последните 24 часа у нас са починали 16 души, а излекувани са 264. Общо 823 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 43 са в..

публикувано на 04.08.20 в 05:52

От днес са в сила новите правила за влизане в Гърция

От днес влизат в сила новите правила за пътуване до Гърция. Властите в южната ни съседка ще допускат чужди граждани на своя територия само след представяне на отрицателен PCR тест, като резултатът от него е преведен на английски, а в документа са записани трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътуващия...

публикувано на 15.07.20 в 08:20

Влизат в сила ограниченията за българи, пътуващи за Унгария

От днес правителството на Унгария въвежда класифициране на държавите в „червени“, „жълти“ и „зелени“, въз основа на тежестта на ситуацията с коронавируса във всяка от тях. България, Португалия, Румъния и Швеция са „жълти“ страни от ЕС...

публикувано на 15.07.20 в 07:04

Нова възможност за себезащита за изобретателите с цифров отпечатък

Лесна онлайн себезащита за изобретателите предлага от края на май т.г. Световната организация за интелектуална собственост ( WIPO ) - коментара на доц. Беанета Василева, ръководител на Центъра за управление на интелектуалната собственост в ТУ-Варна, за инструмента WIPO PROOF - новата цифрова бизнес услуга, която създава моментален отпечатък за..

публикувано на 09.07.20 в 18:05

174 нови случая на коронавирус у нас

През изминалото денонощие у нас са регистрирани нови 174 случая на заразяване с коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал, публикувани рано тази сутрин. Направени са 2 775 Пи-Си-Ар теста. За последните 24 часа са починали 4 души, а 83 са се..

публикувано на 07.07.20 в 05:43