Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризата с епидемията COVID 19 засяга най-тежко туризма

Очакват се масови фалити на фирми и затова трябва спешно да се изработят стратегически мерки за спасяването на отрасъла-това заяви във Варна Илин Димитров-председател на Варненската туристическа камара.

Димитров обясни, че най-големият проблем ще бъде с кадрите, ако кризата се проточи:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Премахват опасни клони на дърво в "Приморски", бе коли в участъка днес

Премахват опасни клони от дърво в район "Приморски" до тото пункт срещу жилищна кооперация на ул. "Черна"2. От общината умоляват шофьорите да преместят автомобилите си и да е паркират в интервала от 14:00 ч. до 17:30ч.

публикувано на 16.04.24 в 14:34

Жълт код за силен вятър във Варна в сряда, в Добрич се очакват гръмотевични бури

Жълт код е обявен за утре в областите Варна, Бургас и Добрич, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.  Във Варненско и Бургаско се очаква умерен до силен вятър с пориви до 24 метра в секунда.  Синоптиците предупреждават, че в област Добрич вечерта се очакват гръмотевични бури, като ще има и условия за градушки.

публикувано на 16.04.24 в 14:24

Община Варна набира проекти по фонд „Култура“ до 12 май

Фонд „Култура“ към Община Варна обяви една сесия за набиране на проектни предложения. Срокът за кандидатстване е до 12 май, включително. Проектните предложения трябва да се реализират до 1 декември 2024 година. Кандидатстването става само по електронен път . Направления, по които се приемат проекти: Направление 1: Фестивали и конкурси Направление..

публикувано на 16.04.24 в 14:15

Акция "Контрабанда" на МВР и Агенция "Митници" по границите

МВР започна операция по границите на страната. Действията се осъществяват от служители от "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата,..

публикувано на 16.04.24 в 14:09

Демонтираха опасния билборд до спирката под ФК (СНИМКИ)

Демонтираха опасния билборд, поставен до спирката на подлеза на Фестивалния комплекс на бул. "Приморски" в посока ЖП гара. Сигналът беше подаден преди време от актрисата Цветана Манева и жърналиста Георги Тошев, а опасенията им бяха, че съоръжението не е стабилно и може да се стовари върху спирката при по-силен вятър. След сигнал и от редакцията на..

публикувано на 16.04.24 в 13:07

Седмица на правото в ИУ-Варна

В Деня на конституцията 16-ти април в Икономически университет – Варна можем да разгледаме изложбата "Архиви на правната мъдрост". Тя е част от традиционната Седмица на правото, която се провежда до 19 април 2024 г. Експозицията е организирана съвместно с катедра "Правни науки". Фокусът тази година е върху ролята на конституциите във..

публикувано на 16.04.24 в 12:30

Полицаи влизат в класните стаи във Варна преди абитуриентските балове

Инспектори от „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници. Служителите на реда обръщат сериозно внимание за тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на..

публикувано на 16.04.24 в 12:30