Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Варненски общински съветници дариха заплатите си в помощ на деца и на болница

Венцислав Сивов
Снимка: ВМРО

Варненските общински съветници Венцислав Сивов и доц. Николай Евтимов са дарили заплатите на социална институция и болница във връзка с епидемията от коронавирус. Това съобщи Венцислав Сивов в интервю за Радио Варна.

Той подчерта, че не е единственият, който е дарил средства за Центъра за настаняване от семеен тип - Могилино, Варна:

След моят пост в социалните мрежи много хора се отзоваха и се организираха. На Центъра беше направено дарение от маски, ръкавици, дезинфектанти, препарати за почистване. Най-вероятно даренията ще продължат.

Венцислав Сивов съобщи, че неговият колега доц. Николай Евтимов е решил да дари няколко заплати на болницата, в която работи.ВИЖТЕ ОЩЕ

Заразените в световен мащаб вече са над над 1 млн., жертвите на вируса над 50 хиляди

Броят на заразените от коронавируса в света достигна един милион души, съобщи университетът “Джонс Хопкинс”. Към 2:00 ч. българско време заразените са били 1 011 490. Смъртните случаи в световен мащаб достигнаха 52 863. 181 са страните и регионите с регистрирани случаи на COVID-19. Най-много в Европа..

публикувано на 03.04.20 в 06:44

Парламентът ще заседава извънредно днес, още двама депутати са с COVID-19

В дневния ред са удължаването на извънредното положение, актуализацията на бюджета и промени в Закона за енергетиката. Вчера стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ са дали положителен резултат на теста за COVID-19. Това са председателят на ПГ Даниела Дариткова и Даниела Малешкова. Двете депутатки от ПГ на ГЕРБ ще бъдат в 28-дневна карантина...

публикувано на 03.04.20 в 06:30
Изгрев над Източните Родопи, с. Комунига

Слънчево в петък

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който по Черноморието следобед ще се ориентира от юг-югоизток. Преобладаващи максимални температури между 10 и 15 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 8-10 градуса. За Варна максимална температура около 11 градуса.

публикувано на 03.04.20 в 06:23

Танци, изложби, концерти, но виртуални, за младите в Добрич

Младежкият център „Захари Стоянов“ в Добрич организира редица занимания за децата и младежите във виртуалното пространство.         От 16 март тази година и след обявяването на извънредното положение в страната всички преподаватели от центъра решават да не преустановяват контактите си с децата и макар и без жив контакт да продължат да са..

обновено на 02.04.20 в 18:39

Застрахователи дават обезщетения заради COVID-19

Застрахователните компании ще изплащат обезщетения на хора, които са се лекували от коронавирус и неговите усложнения, ако имат валидна здравна застраховка - това става ясно от писма на някои компании до брокери и агенти, които сключват застраховки. Адвокатът по застрахователно право Диана Димитрова каза пред Радио Варна, че е твърде възможно..

публикувано на 02.04.20 в 17:58
Руският президент Владимир Путин.

В Русия няма да ряботят до края на април, но ще получат заплати

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че неработните дни заради коронавируса в Руската федерация се продължават до края на месеца, предаде ТАСС. "Пикът на епидемията в света още не е преминал, включително и в нашата страна. Във връзка с това, взех решение за удължаване на режима на неработните дни до края на месеца, т.е. до 30 април,..

публикувано на 02.04.20 в 17:58

Вече можем да проверим дали имаме симптоми за Covid-19

Въпросникат-тест  вече може да бъде попълнен онлайн на специалната  информационна платформа Covid.bg Автори са лекарите от "Пирогов"  проф. Миланова и д-р Иван Асен Шишманов.Тестът е анонимен На сайта всеки потребител може да провери симптомите. Тестът съдържа 10 основни въпроса, а попълването отнема 5 минути, разказва проф. Миланова:..

публикувано на 02.04.20 в 17:18