Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поръчки на земеделска продукция онлайн

Снимка: hrankoop.com
Малки и средни фермери от Добруджа се преориентират към виртуалното пространство. Заради затварянето на фермерските пазари, те няма къде да предлагат продукцията си. За да не застоява и да не се разваля малките и средните предприемачи вече използват спедиторски фирми като получават поръчки по телефон или онлайн. Доставките се осъществяват в много кратки срокове, каза за Радио Варна председателят на Добруджанския фермерски съюз Тодор Моралийски.

"Положението не е розово. Всеки един момент, за да бъдем атрактивни, разчитаме на реализация на нашишет култури, които ние итглеждаме. В голямата си част тази дейност от наша страна е спряна, защото реализираме нашата продукция чрез фермерските пазари. А те са спрени със заповед в цялата страна. За това и изпитваме затруднения. Всички, които имат някаква продукция, които са направили цехове, купили са земеделски материали, в един момент трябва да спрат работа. Доставките чрез онлайн поръчки са вариант за реализирането на продукцията. От Министерството на земеделието направиха анкета дали фермерите ще се включат в онлайн продажби. Това е възможност, от която ще се възползваме."

Чуйте повече в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Горим отпадъци, но как си плащаме

След двумесечно мълчание по темата изгаряне на италиански отпадъци в български ТЕЦ-ове, днес тя отново стана актуална. Прокуратурата и полицията влязоха в централата в Бобов дол след информация, че там е възобновено горенето.   Ще припомним, че междувременно забраната на министъра на околната среда и водите отпадна. Как стои..

публикувано на 30.03.20 в 16:57

"Любимата библиотека" радва децата във Вълчидол

Толкова много време имаме в момента и трябва да го ценим, защото сме с любимите си хора, у дома. Имаме цялото време на света да се отдадем на различни образователни и надграждащи интелекта ни занимания. Имаме време за четене, за музика, за култура, макар и виртуална. В следващите минути ще ви отведем във Вълчидол. Там продължава работа Любимата..

публикувано на 30.03.20 в 16:39

Фирма за ученически униформи дари маски за деца и медици в МБАЛ “Света Анна - Варна”

Варненската фирма “Джени 89”, специализирана в изработването на ученически униформи, уши и дари предпазни маски за многократна употреба за лекарите, сестрите и санитарите от отделението по детска хирургия в МБАЛ “Света Анна - Варна” и за най-малките пациенти, които се лекуват във варненския “Пигоров”. Маските са изработени от качествен..

публикувано на 30.03.20 в 16:36

И в Балчик полицията предупреждава да не се струпват хора по крайбрежната алея

Няма глобени за разходка по крайбрежната алея в Балчик, съобщиха от временния оперативния щаб за превенция разпространението на коронавируса. Оттам уточниха, че в заповедта на здравния министър няма забрана за движение по пешеходни алеи, но през уикенда полицаите са правили забележка на хора, които са се движили на групи без да спазват..

публикувано на 30.03.20 в 16:15

От утре се подават документи подкрепата по схемата 60/40

Приехме постановление, с което ще се изплащат компенсации на работодатели с цел да задържат служителите си. Това обяви по време на брифинг в Министерския съвет социалният министър Деница Сачева, предаде репортер на БГНЕС. "От утре работодателите, които са..

публикувано на 30.03.20 в 16:02
Болницата в Провадия

Пулмолог на 84 год. и анестезиолог на 60 год. ще спасяват от Covid-19 в Провадия

16 легла за болни с инфекцията Covid-19 трябва да има в малката общинска болница в Провадия. Заповед за това, обаче, не е издадена, каза за Радио Варна директорът д-р Светослав Неделчев. Разполагаме само с няколко монитора за следене на жизнените показатели и няколко аспиратора. Нямаме апарати за обдишване, с които трябва да се работи на първо ниво,..

публикувано на 30.03.20 в 15:50
Преслава Лилова в работен момент

БЧК с национален онлайн чат

Консултанти на БЧК, повечето от които психолози, участват в стартиралата тази сутрин нова услуга - национален онлайн чат. От 10 до 12 часа, от 15-17 и от 20 до 22 , близо 30 специалисти по психосоциална подкрепа на Червения кръст предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа на хората как да се справят със стреса и тревожността от създалата се..

публикувано на 30.03.20 в 15:12