Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безплатни спешни консултации от варненски адвокати

Адвокатската колегия във Варна дава възможност за безплатно консултиране на граждани и представители на юридически лица, изпаднали в затруднение по спешни и неотложни случаи в условията на извънредно положение.

             "Пълната забрана за достъп до сградите на съда, канторите на частните съдебни изпълнители и нотариусите неизбежно затруднява адекватното функциониране на правораздавателната система. Затова ние реагираме според възможностите си в полза на гражданите и колегите", заяви председателят на колегията Калина Милославова.

Консултирането е възможно чрез запитвания, излагане на юридическия проблем и евентуално представяне на документи на електронен адрес: consult.vak@gmail com. С изпращане на въпросите и поставяне на проблемите, трябва да се посочат актуален телефон за връзка и имейл.

„След преценка на неотложността и спешността на казуса, следва определяне на адвокат, който да работи по случая, а изпращачът ще бъде уведомен за това на електронната си поща“, обясни още председателят.

Хората, които нямат възможност да посочат имейл, могат да се обръщат към Националния телефон за първична помощ - 0700 18 250 - всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

И в Балчик полицията предупреждава да не се струпват хора по крайбрежната алея

Няма глобени за разходка по крайбрежната алея в Балчик, съобщиха от временния оперативния щаб за превенция разпространението на коронавируса. Оттам уточниха, че в заповедта на здравния министър няма забрана за движение по пешеходни алеи, но през уикенда полицаите са правили забележка на хора, които са се движили на групи без да спазват..

публикувано на 30.03.20 в 16:15

От утре се подават документи подкрепата по схемата 60/40

Приехме постановление, с което ще се изплащат компенсации на работодатели с цел да задържат служителите си. Това обяви по време на брифинг в Министерския съвет социалният министър Деница Сачева, предаде репортер на БГНЕС. "От утре работодателите, които са..

публикувано на 30.03.20 в 16:02
Болницата в Провадия

Пулмолог на 84 год. и анестезиолог на 60 год. ще спасяват от КОВИД-19 в Провадия

16 легла за болни с инфекцията КОВИД-19 трябва да има в малката общинска болница в Провадия. Заповед за това, обаче, не е издадена, каза за Радио Варна директорът д-р Светослав Неделчев. Разполагаме само с няколко монитора за следене на жизнените показатели и няколко аспиратора. Нямаме апарати за обдишване, с които трябва да се работи на първо ниво,..

публикувано на 30.03.20 в 15:50
Преслава Лилова в работен момент

БЧК с национален онлайн чат

Консултанти на БЧК, повечето от които психолози, участват в стартиралата тази сутрин нова услуга - национален онлайн чат. От 10 до 12 часа, от 15-17 и от 20 до 22 , близо 30 специалисти по психосоциална подкрепа на Червения кръст предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа на хората как да се справят със стреса и тревожността от създалата се..

публикувано на 30.03.20 в 15:12

Над 150 медици са на първа линия в болница "Св. Марина"

В момента УМБАЛ „Света Марина“ разполага с 29 респираторни апарата, които са разпределени по различните интензивни отделения. Още в спешния център лекарите решават по определен алгоритъм дали пациентът да бъде насочен направо към инфекциозна клиника или в друго отделение на болницата. Освен пациентите с КОВИД-19 в болницата се лекуват и..

публикувано на 30.03.20 в 14:57

Хотелите на дружеството „Профилактика, рехабилитация и отдих” остават затворени до 30 април

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната, хотелите на „Профилактика, рехабилитация и отдих” ЕАД няма да работят до 30.04.2020 г., съобщиха от НОИ. За всички въпроси относно вече направени резервации и обсъждане плановете на клиентите работи..

публикувано на 30.03.20 в 14:39

Цените на основни храни и зеленчуци тръгнаха нагоре

Най-голямо увеличение през последната седмица има при свинското месо, скумрията, лимоните, картофите и доматите, показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. Килограм свинско на борсите вече гони 10 лева, при лимоните увеличението е с близо 1 лев, с 30 стотинки за килограм са поскъпнали и картофите . При..

публикувано на 30.03.20 в 14:35