Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Корабостроителният факултет на ТУ-Варна връчи дипломите на випуск 2019

| обновено на 05.03.20 в 17:30
4
Промоция на випуск 2019 на Корабостроителния факултет на ТУ-Варна
Снимка: ТУ-Варна

Випуск 2019 на Корабостроителния факултет на Технически университет - Варна получи дипломите си на тържествена церемония в Юнашкия салон в последния работен ден на февруари. В празнична атмосфера 197 абсолвенти и техните близки и приятели изпълниха залата. Деканът на факултета – доц. д-р инж. Илия Хаджидимов, откри тържеството и пожела попътен вятър и успешна реализация на младите колеги. Ректорът на университета - проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев, се обърна към гостите с академично слово. Той изрази надеждата, че именно образованието, получено в Технически университет - Варна, ще е най-важният фундамент в началото на кариерата на младите специалисти и благодарение на него всеки ще успее не само да поеме по пътя на професионалното си развитие, но и успешно да го надгражда.

По традиция, дипломите връчиха ръководителите на катедри, които поздравиха възпитаниците си и с нескрито вълнение пожелаха бъдещи успехи на завършилите специалности „Техника и технологии за опазване на морето и околната среда", „Защита на населението при бедствия и аварии", „Инженерна екология", „Агрономство", „Семепроизводство и растителна защита", „Корабоводене", „Експлоатация на флота и пристанищата", „Топлотехника", „Топлотехника и ВЕИ", „Корабостроене и морска техника", „Корабни машини и механизми". Много от наскоро завършилите с морски професии и тази година не присъстваха на церемонията, защото вече работят по специалността си и са на плаване.Сред инженерите и агрономите от випуск 2019 има трима пълни отличници, които получиха златна значка на ТУ-Варна. Със сребърна значка бяха наградени още 38 абсолвенти за отличен успех и постижения по време на следването.  Нина Милошевич разговаря с някои от абсолвентите - чуйте какво споделиха те за Радио Варна.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 1 юни с Емилия Николова

След края на матурата по БЕЛ, героите са уморени. Репортаж с адрес варненска гимназия. Как премина държавният зрелостен изпит в община Дългопол? Кой автор изпоти зрелостниците? Кои произведения "пострадаха" от КОВИД-кризата?  Разговор с преподавателя по български език и литература в Математическата гимназия във Варна Кристияна Стоянова...

публикувано на 01.06.20 в 10:58

"Новият ден" на 1 юни

Наръчник с конкретни мерки е изготвен в помощ на персонала при работа в настоящата епидемична ситуация. Първите туристи вече пристигнаха, а през следващите две седмици предстои да бъдат отворени още 7 хотела. Мерките за безопасност и хигиена в почивното селище започват още на бариерата, а в хотелите ще се проверява температурата на всеки от..

публикувано на 01.06.20 в 06:00

"По първи петли" на 1 юни с Ваня Славова

По първи петли на 01.06.2020 Радио Варна от 04.00 до 06.00 Кукленият театър във Варна отваря врати за своите малки и големи зрители в Деня на детето - 1 юни, със спектакъла „Трите феи“. Представлениятa вече ще играят на лятната сцена. Ако трябва, ще играем второ представление след първото, за тези, които непременно искат на 1..

публикувано на 31.05.20 в 13:44

"Позиция" на 30 май с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 30-ти май:  Борислав Гуцанов, председател на ГС на БСП в коментар за предстоящите драматични избори за нов председател на социалистическата партия, както и проследяване на казуса със замърсяването във Варненското езеро.  Какво казаха през седмицата по същия повод от общинската администрация и различните..

публикувано на 29.05.20 в 15:03
Вулкан

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 май със Светлана Вълкова

Драматичният театър, Операта и Кукленият театър във Варна отварят летните си сцени на 1 юни, какви са афишите им? Разказват Веселина Михалкова, Даниела Димова, Вера Стойкова „Птичето и дървото“ – първата детска книга на Вера Асенова, илюстрирана от художника-аниматор Свилен Димитров Изложбата „Вулкан” на варненския..

публикувано на 29.05.20 в 13:22
Chart

#591 ТОП 20 (29.05.2020-12.06.2020)

публикувано на 29.05.20 в 09:45

“Новият ден“ на 29 май с Мариела Димитрова

Правят ли се контролни проверки от експертите на РИОСВ на плажовете дали концесионерите, в подготовка за сезона, не нанасят щети на защитени растителни видове по пясъка и природни образувания като дюните. Повод за това са както настощият случай край Ахтопол, така и случаите м.г. на плаж Шкорпиловци, където беше разположено заведение на пясъка..

публикувано на 29.05.20 в 07:15