Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В община Добричка са определиха терените за земеделските пазари


В Добричката община са обособени терените за пазари, на които земеделските производители ще предлагат своята продукция, съобщават от кметската управа.

Общината вече приема заявления от стопаните, които желаят да продават оранжерийни и полски зеленчуци, малини, ягоди, арония и други малотрайни плодове, както и продукцията от овощните градини.

Участниците в общинските пазари трябва да представят и анкетна карта за регистрация като земеделски производители.

Първоначално пазарите ще заработят в селата Стожер, Батово, Карапелит, Одринци и Плачидол, където ще се разположат търговски маси, щандове, колички, стойки за продажба на открито.

Земеделските производители ще ползват търговските площи, без да заплащат наеми.

Пазарите в Добричката община са мярка за подкрепа на земеделските стопани в извънредната обстановка, предложена от кмета Соня Георгиева и одобрена вече от общинския съвет./БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ
Клиниката по ортопедия и травматология на Университетска болница

Приемът на пациенти в ортопедията в Добрич е преустановен заради съмнение за коронавирус

Приемът на пациенти в отделението по ортопедия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е преустановен заради съмнение за разпространение на коронавирус от човек, който е бил в контакт с установен вече заразен с инфекцията, съобщават от областния координационен щаб, цитирани от БТА. Докато ситуацията се изясни, спешни пациенти, които..

публикувано на 12.07.20 в 15:42

Общинските съветници от ГЕРБ- Варна няма да подкрепят на сесия, отдаването на 50 дка на кв. Галата за екопарк

Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ- Варна няма да подкрепи разглеждането на инвестиционно предложение на сдружение "Еко парк Галата" на територията на бивш военен имот в квартала. Това решение е взето при  обсъждане  на дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет.  Според подаденото заявление проектът има за цел "управление,..

публикувано на 12.07.20 в 15:34

ДГ “Лястовичка“ ще работи от понеделник

Всички изследвани деца за Covid-19 от ДГ "Лястовичка" с отрицателни проби, затова детската градина ще работи от понеделник, съобщиха от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна. В петък детското заведение беше затворено, а сградата бе повторно дезинфекцирана. Отрицателни са пробите и на контактни деца в детските ясли „Приказен свят“ и..

обновено на 12.07.20 в 15:31

Седмицата започва с облаци и дъжд

През нощта от запад на изток, по преминаващ фронт, облачността ще се увеличи и на места, предимно в Североизточна България, ще започнат краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. В южните части на района чак през деня в понеделник е възможно да превали слаб дъжд. До края на деня валежите навсякъде ще спрат и облачността ще намалее...

публикувано на 12.07.20 в 15:27

Петиция настоява за уволнение и разследване на полицаите пребили студента Евгени Марчев на 10 юли

В интернет събира подписи петиция с искане за уволнение и съд за полицаите, които пребиха студента Евгени Марчев. "Евгени се намира намира в неврохирургията на "Пирогов" с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив. Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не..

публикувано на 12.07.20 в 14:39

Иконите в "Света София" ще бъдат запазени

Иконите в катедралата "Света София" ще бъдат запазени, съобщи говорителят на турския президент Ибрахим Калин в специално изявление. Той отхвърли и твърденията, че превръщането на катедралата в джамия ще навреди на световното историческо наследство. Религиозната..

обновено на 12.07.20 в 13:32
Корнелия Нинова

БСП внася вот на недоверие срещу правителството в сряда

В сряда внасяме вот на недоверие за корупция срещу правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, заяви в специално изявление лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя призова всички, без оглед на партийни симпатии, в деня, в който този вот се дебатира, да бъдат пред сградата на Народното събрание - мирно, спокойно и без ексцесии. Всеки ден оставане..

обновено на 12.07.20 в 12:13