Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Ну, погоди“ най-популярен мултфилм

Анимационният сериал "Ну, погоди“ е най-популярният сред мултипликационните филми от златната колекция сред зрителите на официалния YouTube канал на „Союзмултфилм“.

Сред водещите се нареждат също „Маймунки“ на Леонид Шварцман и „Мечо Пух“ на Федор Хитрук, съобщи ТАСС.

По-рано киностудията „Союзмултфилм“ обяви старта на разработката на нов анимационен сериал "Ну,погоди“ в чест на 50-годишнината на любимите герои. Първият сезон се очаква да се състои от 52 епизода. Според председателя на студиото Юлиана Слащева, визуалните образи на главните герои - Вълкът и Заекът - се планира да бъдат променени, героите ще бъдат направени актуални, разбираеми за съвременното поколение, докато идеите на оригиналната карикатура ще бъдат запазени.

Официалният YouTube канал на филмовото студио "Союзмултфилм" стартира през май 2018 г. Сега ресурсът има повече от 1,4 милиона абонати.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Настроение в Графит от Явор Витанов

Изложбата  "НАСТРОЕНИЕ" на  художника Явор Витанов представя варненската галерия "Графит" . По този повод от 11 часа там ще се проведе пресконференция , а откриването е в 18.30 на 5 юни. Явор  Витанов е небезизвестно име сред ценителите на изкуството, активен участник в сборни експозиции, автор на повече от 100 самостоятелни..

обновено на 05.06.20 в 14:06

Руска музикална и литературна класика в концерт на открито

Опера и театър обединяват усилия и любов към руската музика и литература в музикално - поетичния концерт "Я ПОМНЮ ЧУДНОЕ МГНОВЕНЬЕ". Очаквайте го на 5 юни, петък, от 21:00 ч. на откритата сцена "Зад Театъра". Концертът ще бъде истински празник за ценителите на най-романтичния жанр – романсът. Идеята за този спектакъл е на солиста на Варненската..

публикувано на 05.06.20 в 08:10

Лятно варненско в Ларго с нови творби

Разгледайте новите творби в "Лятно варненско"- изложба на варненски автори, приканва  галеристът Нели Вълчева.  Галерия Ларго представи на 21 май сборна изложба на варненски художници " Лятно варненско “. Изложбата предизвика толкова голям интерес, че авторите, вдъхновени от позитивната..

публикувано на 04.06.20 в 20:00

Романтична драма за възрастни открива сезона на новата Лятна сцена „Зад Театъра“

„Любовни писма“ с Яна Маринова и Свежен Младенов е първият спектакъл за възрастни на новата Лятна сцена „Зад Театъра“ на ТМПЦ - Варна Романтичната драма на Албърт Гърни в постановка на Георги Михалков, която разказва много интимна история за споделеното и несподеленото в любовта, се играе на 10, 11 и 12 юни..

публикувано на 04.06.20 в 19:51
Триптих, Йордан Кисьов

Утаеното време на Йордан Кисьов

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна представя от 3 до 23 юни един концептуален автор със запазено място в случването на модерността в българското визуално изкуство – Йордан Кисьов. Изложбата е под знаковото име „Утаено време“. Много често материята, която Йордан Кисьов използва за основа в платната си, е утайка от кафе...

публикувано на 04.06.20 в 15:42

Неизвестна песен на Недялка Керанова в новите записи на Николай Урумов с ОНМ на БНР

Време за четене: 4 мин. Тракийският певец Николай Урумов е един от най-големите почитатели на изкуството на Недялка Керанова. Запознат в детайли с песните ѝ, различните им варианти през годините, историите на звукозаписните сесии... Отдаденост и посветеност, която със сигурност обогатява творческата му душа. Като прибавим и..

обновено на 03.06.20 в 17:28

Представят 28 фотографии в изложбата "Копнеж по Италия"

Първата за летния сезон фотоизложба под надслов „Копнеж по Италия“ ще бъде експонирана на откритите конструкции до Слънчевия часовник в Морската градина. Тя ще се състои от 28 цветни фотографии, заснети от Евгени Димитров. Изложбата е по инициатива на Италианския културен институт в София, съвместно Община Варна и агенция „БулФото“...

публикувано на 03.06.20 в 13:26