Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екълстоун се възхищава на Путин

Автор:

Бърни Екълстоун упрявлава финансово и като  мениджър Формула 1 от 1978 г, 39 години. Това продължава докато новите собственици „Либерти“  не го правят почетен президент, след като му поискаха оставката. Върховният лидер в най-бързия спорт сега е на 89 гдини и се наслаждава на пенсията си и сериозното си състояние от 3,2 милиарда долара. Живее в кофеинова плантация в Бразилия със своята 43-годишна съпруга Фабиана. Той е в отлична форма, чака да се увеличи бройката на членовете на семейството през лятото. Освен да  прави деца, да гледа кафе и да харчи  парите си, той обича все още да дава интервюта. Разказва много смели и категорични неща от живота си.

Казва за Тръмп, че се справя забележително. „Той има идеи и ги реализира“, коментира Бърни.

„Адолф Хитлер ? Когато идва на власт 30-те години той прави много впечатляващи неща-болници, образование и други неща. След това действията му са луди и страшни“, коментира бившият автомобилен бос.

Има мнение и за Владимир Путин.

«Познаваме се с него. Той не заслужава тази репутация, която има в света. Той е обикновен човек, прям“. Връзката му с Путин е от доста време насам. Запознават се, когато за първи път коментират идеята за Ф1 в Русия, през 2010 г. Преклонението и истинското възхищение към Путин обаче избухва едва след първото състезание в Сочи – и оттогава не отшумява.

Интервю през 2014 г за CNN по повод новия закон против пропаганда за хомосексуализма:  «Възхищавам се на мъжеството на Путин, на това което си позволява да казва. Тези думи могат да обидят някой, но така е усторен светът.Това е неговото виждане и той е абсолютно прав», казва Екълстоун. Той коментира още и в интервю за руската преса през 2015 г. «С уважение се отнасям към Путин. Аз съм негово голям почитател. Проблемите на съвременния свят са в това, че лидери като него почти не се срещат. Ако погледнете всички страни, ще бъде трудно да отделите някой. Има много средностатистически хора, които всъщност не са готови да бъдат лидери“, коментира Бърни.

Екълстоун довежда Ф1 до печалба от 1,83 милиарда долара годишно и продажби за 8,4 милиарда. Трябва да признем, че бизнес инстинктът на англичанина всъщност се оказа дяволски добър.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Леонид Караваев за спорта иайдо и новата си книга

Леонид Караваев се занимава от дълги години с бойни спортове. Той е руснак, но от много години живее и работи във Варна. По-важното е, че пренася тук един много рядък спорт- иайдо. Много малко хора се занимават с него и познават тази дисциплина. Тя е доста специфична, но интерес към нея има. Леонид е апитан на българския национален отбор, а..

публикувано на 25.04.24 в 11:50

Лудокорец на крачка от финала за купата

Отборът на Лудогорец победи с 4:0 Хебър в първи полуфинал за Купата на България. Рик Джонатан отбеляза две попадения. Диниш Алмейда вкара трети гол в началото на втората част, а десетина минути преди края Спас Делев добави четвърто попадение.

публикувано на 25.04.24 в 10:24

Вики Томова отпадна рано

Виктория Томова отпадна драматично в първия кръг на силния турнир на клей WTA 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7.7 милиона евро.Първата ракета на България отстъпи със 7:5, 5:7, 4:6 на №42 в световната ранглиста Синю Уан от Китай. Срещата продължи 2 часа и 51 минути.Томова пропусна десет мачбола във втория сет и трябва много да..

публикувано на 25.04.24 в 10:22

В Спартак /Варна/ тренират с настроение

Футболистите на Спартак /Варна/  се подготвят под ръководството на Росен Кирилов за домакинството си на Монтана от 30-ия кръг на Втора лига фокусирани да запазят първото място в класирането. Спартаковци преследват 20-а победа за сезона и шеста поредна. Спортно-техническият щаб и футболистите ще опитат да запазят 100-процентовата ефективност на..

публикувано на 25.04.24 в 10:21

Турски треньор поема Марица

Шампионският волейболен тим на  Марица (Пловдив) ще бъде воден от нов треньор. Начело на отборазастава  младият специалист Ахметджан Ершимшек. Той е бил част от щаба на шампионите Вакъфбанк (Истанбул), както и на националния отбор на Турция.

публикувано на 25.04.24 в 10:20

ВИДЕО: Рея Кирчева и Габи Джолева донесоха сребърни медали във Варна

Две млади и чаровни дами от Варна спечелиха сребърни медали от държавното първенство по бадминтон. Шампионатът се проведе в Ст. Загора, а Рея Кирчева и Габриела Джолева станаха вицешампионки до 17 години на България. Щастливи и емоционални двете ни разказват за участието си. Габриела Джолева Рая Кирчева

публикувано на 24.04.24 в 11:50

Петър Колев пое Монтана

Петър Колев е новият старши треньор на ПФК Монтана. Договорът му с клуба е за година и половина. 49-годишният специалист заменя на поста Николай Митов, който разтрогна по взаимно съгласие. Дебютът на бившия наставник на Берое ще бъде в събота срещу лидера в класирането Спартак (Варна). .

публикувано на 24.04.24 в 10:36