Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна изграждането на канализация в кв. "Рилци" в Добрич

3
Община Добрич направи първа копка на проекта за етапното изграждане на битова канализация в кв. „Рилци“.
Снимка: Мая Щърбанова

Община Добрич направи първа копка на проекта за етапното изграждане на битова канализация в кв. „Рилци“. Средствата за първия етап на проекта са осигурени от Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите и общинския бюджет и са на стойност 2 021 615 лв. Предвидено е изграждането на над 2 000 мера битова канализация, канална помпена станция за битови води и тласкател.

Изграждането на битова канаизация в кв. „Рилци“ на Добрич е разделено на шест етапа, със символичната първа копка днес бяха стартирани строително-монтажните дейности по първия, за който вече има осигурено финансиране, сподели главният ВиК експерт на община Добрич инж. Добринка Михова. Ето какво каза тя пред Мая Щърбанова:

Изграждането и на следващите пет етапа ще продължи след намирането на финансиране, допълни инж. Михова.

Информация на кореспондента Мая Щърбанова





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

205 случая на коклюш у нас, личните лекари ще проверяват извършените имунизации

205 случая на заболели от коклюш са регистрирани от началото на годината у нас, съобщиха от Министерството на здравеопазването.  "Предприели сме мерки по изпращане на писма към районните здравни инспекции и Българския лекарски съюз с искане общопрактикуващите лекари да направят проверка на извършените имунизации и реимунизации ", каза д-р Галя..

публикувано на 19.04.24 в 14:32

ЦИК назначи РИК във Варна

Днес преди обед с Решение на Централната избирателна комисия беше назначена Районна избирателна комисия в Трети изборен район – Варненски, за предстоящите на 9 юни 2024 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители.  Решението ще бъде публикувано на сайта на ЦИК https://www.cik.bg/ в по-късните часове...

публикувано на 19.04.24 в 14:27
Снимката е илюстративна

Задържаха жена, разпространявала фентанил във Варна

Апелативният съд във Варна потвърди решението на Окръжния съд в града, с което жена беше задържана под стража след сделка с фентанил. Роза И. е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 9 април държала с цел разпространение и разпространила на наркозависим 0.18 гр. от високорисковото вещество. Свидетели твърдят в показанията си, че от дома..

публикувано на 19.04.24 в 14:02

Земетресение от 4,5 по Рихтер разтърси Гърция

Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер разтърси Гърция, съобщи Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът е в района на островите Додеканези на дълбочина около 13 км.  Трусът е регистриран към 11 ч. местно време.  Усетен е и в съседна Турция.

публикувано на 19.04.24 в 12:49

Първи смъртни случаи след заразяване с коклюш у нас

Две бебета от Кюстендил са починали след заразяване с коклюш, потвърдиха за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и от Министерството на здравеопазването. Те са били на възраст под два месеца, в предимунизационен период, без поставена ваксина. В резултат на вируса са развили тежка пневмония. Едното бебе е било транспортирано до..

публикувано на 19.04.24 в 12:30

РИМ-Варна ще посреща посетители с куп новости и модерни експозиционни пространства

Регионалният исторически музей във Варна показа обновени експозиционни зали, зала „Одесос“, нов сайт, нова експозиция „Нумизматика“, ново фондохранилище. Сред подобренията са още нова климатична инсталация, място за отдих в експозиционните зали за туристи, шкафчета за съхранение на багаж. Новостите бяха представени по време на заключителната..

публикувано на 19.04.24 в 12:07

С 23 милиона лева купуват електрически училищни автобуси у нас

За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси. За целта от днес е стартирана обществена поръчка , по която могат да кандидатства всички заинтересовани компании. Предвижда се автобусите да бъдат закупени поетапно през следващите 4 години в зависимост от необходимостта на отделните..

публикувано на 19.04.24 в 11:58