Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Не ни е страх от служебно правителство /обновена/

| обновено на 05.08.20 в 13:09
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ провежда Национална конференция в "София Тех Парк".

Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места.  Присъстват около 3 000 души.

Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм. И заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища, каза премиерът Бойко Борисов, предаде  БГНЕС.

Ако ние сме толкова силни и единни какъв е проблемът да има служебно правителство. Ще предложа варианти, включително аз да си тръгна и да продължи правителството, каза Борисов.

Искам с моите колеги и приятели да го обсъдим, да говоря за всичко, което са направили, уточни Борисов.

Не желая държавата да бъде разединена. Ние никога не сме правили коалиция с ДПС и никога няма да правим, категоричен е Борисов. Няма да допуснем такива коалиции, каза Борисов.

Един ден повече не трябва да стоим в управление ако хората не ни искат.

Ще проведем много разговори. А на тези, които говорят, само ще им напомня приемането на България в банковия съюз и еврозоната. Много ги ядосва олигарсите това. Няма да могат да фалират банки, няма да могат да се теглят пари кеш, затова ще ми правят компромати, но както виждате това много не ме притеснява, подчерта Борисов.

Аз съм най-проверяваният политик в България през всичките тези години. Усещам напрежение в обществото заради исканото чувство за справедливост.

Единственото, което не сме направили да издигнем кандидат за главен прокурор. Не моя подпис стои под указа на президента Радев за назначаване на главен прокурор, а неговия. Аз 11 пъти подред заедно с вас съм печелил избори. Три пъти със служебно правителство. Последното беше на президента Радев. Нас не ни е страх, но не вярваме на Радев. Нямаме никакъв проблем със служебно правителство. Без служебно правителство не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира. Не може да се обявява извънредно положение. Ако се открие ваксина, само НС може да ратифицира споразумение, за да се купи. Без НС няма да има държавен бюджет за 2021 г., изброи Борисов.

Много моля не отговаряйте на провокации. Те това целят. За това са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, после дойдоха пред моята къща.

Нека да им видим акъла на „демократите”. Затвори, Белене, такава демокрация имахме и аз съм потърпевш. Тези, които до болка познати сега, неблагодарни хора, единият го правихме омбудсман, другият ни беше коалиционен партньор. Дойде Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да каже колко ме обича. Георги Георгиев лежеше в централата на ГЕРБ, за да се срещне с мене. Това някак си го забравят. Ние сме за единство на нацията, каквото и да ни струва като партия, защото предстоят толкова тежки месеци, каза Борисов.

Ако аз съм причината, отивам си веднага. Моля, не се поддавайте на провокации, добави още Борисов.

Какво направихме с нашите коалиционни партньори, ВМРО, НФСБ и СДС през тези години. Само след няколко дни ще пуснем още 8 спирки – третият лъч на метрото - да имат какво да спират и блокират. Много пъти сме говорили за нашите успехи. Когато беше финансовата криза ние успяхме като правителство и партия не само да запазим държавата, но в последните 3 г. да вдигаме БВП с милиарди на година и винаги сме били в двойката или тройката на най-бързо развиващите се държави, заяви Борисов.

Много възложихме за възнагражденията на хората на първа линия, всяка година вдигаме и доходите, каза Борисов.

Кои ни обвиняват – контрабандата беше 44%, когато нашето правителство влезе да управлява, сега е под 3%. Най-лесно е да ни атакуват, че имаме отношение в избора на главен прокурор, каза Борисов.

Конференцията беше открита от кмета на Враца Калин Каменов, а към присъстващите се обърна председателят на СДС Румен Христов, който призова за мобилизация, за да може десницата отново да спечели изборите - било те редовни, било извънредни.
Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отчете успехите на правителството, но призна, че усеща напрежение в обществото. Най-лесно е да ни обвиняват за назначаването на главния прокурор, но не моя подпис стои на указа на президента Радев, каза още премиерът.

Ние не вярваме на Радев, но не ни е страх от служебно правителство, добави Борисов, но припомни, че без Народно събрание не може да се удължава извънредното положение, не може да се вземат заеми, не може да се приемат нови закони, не може да има актуализация на бюджета, няма да има нов бюджет и заплати и пенсии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Сиела Норма" единственият кандидат за осигуряване на машините за вота

Дружеството "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за дейностите по осигуряване на машинното гласуване за предстоящите избори две в едно на 9 юни. То ще бъде поканено да представи първоначални оферти, става ясно от решение на Централната избирателна комисия, публикувано на интернет страницата ѝ. Обществената поръчка беше..

публикувано на 24.04.24 в 13:34

Специалист: Ваксината срещу коклюш не води до дълготраен имунитет

След преболедуване на заболяването коклюш няма траен пожизнен имунитет. Ваксината срещу заболяването, която се прилага в момента, също не води до дълготраен такъв. Това каза за Радио Варна д-р Христиана Бацелова, специалист по епидемиология на инфекциозните болести. До 2010 година в България се е прилагала ваксина с по-висока ефективност в сравнение със..

публикувано на 24.04.24 в 12:10

Консултациите за състава на СИК-овете в община Балчик се свикват на 30 април

Във връзка с изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители кметът на Балчик Николай Ангелов свиква консултации за състава на секционните избирателни комисии в общината на 30 април от 11 часа на етаж 3 в заседателната зала. В изпълнение на Изборния кодекс поканата е към представители на парламентарно..

публикувано на 24.04.24 в 11:45

На прага на изборите 2 в 1 в Добрич: Какви са очакванията и нагласите в Североизтока?

От години се говори за изоставащия северозапад на България, но дали нямаме вече достатъчното основания да заговорим по-активно и за все по-изоставащия североизток? Област Добрич остава трайно отдалечена от централната власт не само по географското си разположение и хората напълно оправдано считат себе си и мястото, в което живеят и работят за забравено..

публикувано на 24.04.24 в 10:48

Започна раздаването на чували и ръкавици за почистването на 27 април във Варна

В петте районни кметства във Варна раздават ръкавици и чували за отпадъци на всички граждани, които желаят да се включат в мащабната кампания за почистване на 27 април, събота. В районите „Приморски“, „Одесос“, „Вл. Варненчик“, „Аспарухово“ и „Младост“ консумативи вече се раздават, като това ще продължи във всички работни дни през тази седмица от..

публикувано на 24.04.24 в 10:09

Задържаха мъж и жена за кражба на велосипед във Варна

32-годишна жена и 36-годишен мъж са задържани в ареста на Трето районно управление на полицията във Варна за извършена кражба на велосипед в морската столица. Те са к риминално проявени и осъждани, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Мъжът и жената са  станали познати на обществото от публикувани техни снимки в социалните..

публикувано на 24.04.24 в 10:01

Варненски митничари задържаха над 10 хиляди недекларирани строителни инструменти

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Варна задържаха 10 563 недекларирани стоки – строителни инструменти и части за тях, в контейнер, пристигнал от Китай. Контейнерът е разтоварен на Митнически пункт „Варна Запад“ и по документи съдържа 18 вида специализирани стоки  - уреди, използвани в строителството, ръчни инструменти и части за..

публикувано на 24.04.24 в 09:56