Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

"Позиция" с Жоро Бекяров, 28 март, 2020 година

Гостите в предаването "Позиция" тази събота с една основна тема. Започваме с евродепутата от ЕНП Емил Радев, за първото онлайн заседание на Европейския парламент и как ще бъде разпределена помощта от 37 млрд евро, която беше гласувана в четвъртък..

публикувано на 27.03.20 в 16:46
Веселин Марешки и Кръстина Таскова в парламента

"Позиция" с Валери Великов, на 21 март

Църквата и вярата във време на пандемия. Интервю на Даниела Стойнова с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Бившият евродепутат д-р Антония Първанова с въпроси и отговори относно новия коронавирус. Д-р Първанова е работила в един от..

публикувано на 21.03.20 в 08:30
turkishminute.com

"Позиция" с Валери Великов, на 7 март

Облагородяването на 17-ти микрорайон в квартал „Левски“ във Варна коментираме с госта в студиото – общинският съветник от ГЕРБ Стоян Попов. Финансовото състояние на общинското дружество „Градски транспорт“ и проекта за Интегриран градски..

публикувано на 07.03.20 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 22 февруари

Промените в Закона за висшето образование и парите за здравеопазване във Варна коментираме с госта в студиото – проф. Анелия Клисарова. Има вина, но няма виновен - така накратко можем да обобщим доклада на Временната парламентарна комисия за..

публикувано на 22.02.20 в 08:10

"Позиция" с Валери Великов, на 8 февруари

Презастрояването на Варна – интервюта с Васко Василев и Нелко Начев от „Демократична България“ и председателя на групата общински съветници от ГЕРБ във Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Разговор на Даниела Стойнова с кмета на Варна..

публикувано на 08.02.20 в 09:37

"Позиция" с Валери Великов, на 25 януари

Какво е актуалното финансово състояние на „Градски транспорт-Варна”? Какви са задълженията на дружеството и към кого? Има ли вероятност дружеството да спре да изпълнява транспортните си функции? На какъв етап е проекта за Интегриран градски..

обновено на 25.01.20 в 09:14
Красимир Каракачанов и Нено Димов

"Позиция" с Валери Великов, на 11 януари

Коментар на водещия: Министърът, който отдавна трябваше да си отиде. Гости в студиото са варненските общински съветници от „Демократична България” Стела Николова и Ивайло Митковски. Интервю на Даниела Стойнова с областния управител на..

публикувано на 11.01.20 в 09:26

"Позиция" с Валери Великов, на 14 декември

Общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова е в студиото с коментар за първите седмици от мандата на новия Общински съвет във Варна. Темата продължава с общинските съветници от партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и Георги..

публикувано на 14.12.19 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 7 декември

Първото радио в България – Радио Варна навършва 85 години на 9 декември. За много от нашите слушатели то е просто Радиото – една институция, която се е превърнала в емблема за професионализъм. В началото на "Позиция" ще чуете репортаж, събрал..

публикувано на 07.12.19 в 09:00

"Позиция" с Валери Великов, на 30 ноември

Тази събота в „Позиция” от 10 до 12 часа очаквайте: Новата европейска комисия започва работа от утре – 1 декември . Кои са основните приоритети и проблемите, с които ще трябва да се справят новите еврокомисари, научаваме от интервюто на..

публикувано на 30.11.19 в 08:30