Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Краудфъндинг - новата реалност в оцеляването на културата днес

Светлозара Христова е изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и културен мениджър. Всеки месец в предаването Улица "Събота" тя споделя повече за съвременните културни процеси и събития и ролята им в живота на градските хора...

обновено на 07.07.20 в 13:30

Семейство Уго и Таня Фрикер: България предлага големи предимства

Тази седмица в Рубриката "Посока Варна" ви представяме семейство Таня и Уго Фрикер . Уго е на 83 години и  владее 5 езика- италиански, испански, френски, английски и немски. Таня говори същите езици и дори в момента учи скандинавски. Те се срещат преди..

публикувано на 24.06.20 в 13:23

С поглед към звездите

Космосът винаги е примамвал умовете ни – с неизвестността си, с необятните си хоризонти и с потенциала за развитие, който ни предоставя. А възходът на космическото дело през последните десетилетия привлича все повече ентусиасти. Сред тях са..

публикувано на 09.06.20 в 14:52

Красимир Делийски: Дори един човек да запаля по магията на аналоговия звук, това ми стига

Отдавна не е новина, че грамофонната плоча се завърна на бял кон в сърцата на меломаните по целия свят, включително и в България. Топлият органичен звук, обложките в голям формат и ежедневното общуване с колекцията на рафтовете не могат да бъдат..

публикувано на 31.05.20 в 18:20

Лида Пантелеева и „Сънищата на нощта“

Лида Пантелеева издаде втората си книга „Сънищата на нощта“. Поради извънредното положение, в което се намираше не само нашата държава, но и целия свят, премиерата на втория роман на авторката беше отложена. Специално за предаването Улица "Събота“..

публикувано на 23.05.20 в 22:47

Светлозара Христова: Само чрез солидарност, взаимопомощ и сътрудничество културният сектор ще преодолее кризата

Светлозара Христова е изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и културен мениджър. В предаването Улица "Събота" тя сподели надеждите и тревогите си относно тежката ситуация на културния сектор в момента и начините за излизане от..

публикувано на 23.05.20 в 22:07

Ева Иванова - от Черно море–Одесос до колежанския баскетбол в САЩ

В рубриката „Посока Варна“ Олга Добрева ни среща с Ева Иванова . Тя е бивша баскетболистка от варненския клуб Черно море-Одесос, която сбъдва своята мечта - получава пълна спортна стипендия и заминава да учи в САЩ, за да играе баскетбол. Първите..

публикувано на 15.05.20 в 21:12
Петиция

Варненски танцьори в подкрепа на петицията "Да отворим залите"

Да продължим да танцуваме, но и да спазваме стриктно правилата за дезинфекция и дистанция. Да слушаме заедно музика и да се движим, но да бъдем заедно в залата. Защото наред с физическото здраве, не по-малко важно е психическото и емоционално такова. След..

публикувано на 09.05.20 в 15:10
Безплатен онлайн уъркшоп

Безплатно ателие за видео и танц. Разказва Искра Проданова

Искра Проданова е съосновател и артистичен директор на фестивала за съвременен танц и пърформанс MOVING BODY. Тя е изпълнител, хореограф, преподавател по танц и импровизация. Завършва "Хореография" във Варненския свободен университет през 2011 г., след..

обновено на 03.05.20 в 09:35

"Хале 3" с петиция за бъдещото си развитие

"Вие сте нужни за устойчивото съществуване на нашата организация, за алтернативния културен и спортен живот в града". Това гласи част от текста, включен в петицията , която инициираха от Алтернативното младежко пространство във Варна "ХАЛЕ 3". От..

обновено на 30.04.20 в 10:29