Радио Варна - другата сцена!

Художници от НУИ „Добри Христов” се срещат в изложба 20 години по-късно

Юбилейна изложба ПРЕОТКРИВАНЕ

| обновено на 02.09.19 в 12:31

В Арт салона на Радио Варна бе открита юбилейната изложба „Преоткриване” на завършилите специалност „Изобразително изкуство” в НУИ „Добри Христов” през 1999 г. В културното пространство свои творби показаха 9 художници. За празничното настроение имаше и кратка музикална програма, с която авторите поздравиха своите приятели, почитатели и съмишленици.

Това е третия випуск на специалност Изящни изкуства на училището, която е основана в далечната 1992 и вече 27 години подготвя възпитаници в сферата на изкуствата и рекламния дизайн. Ученици, завършили тази специалност са утвърждаващи се художници, дизайнери или учители, работещи в различни краища на света. Това е все още единствената специалност за североизточна България, която професионално подготвя кадри в областта на изкуствата и дизайна, и при която при завършването си, учениците получават освен дипломата си за средно образование и Свидетелатво за професионална квалификация - III степен.

Автори на творбите са Андриана Каменова, Анелия Кондова, Венислава Жекова, Диляна Вълева, Илиана Бораджиева, Ирена Димитрова, Кремена Николова, Надежда Антова, Свилен Георгиев.
С част от тях ни среща Светлана Вълкова.

Изложбата може да разгледате до 20 септември, петък, посетителски часове: 14.00-18.00 ч.
Снимки: 4 септември, Арт салон на Радио Варна


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия