Шампанското е на 327 години

4 август се смята за "рожден ден" на шампанското. Според легендата, на този ден през 1693 година бенедиктинският монах Пиер Периньон "открива" тайната за производството на газираното вино.   Има много любопитни факти, свързани с..

публикувано на 04.08.20 в 16:06

Отчуждителните процедури по трасето на новия път Е-79 приключват

Продължава отчуждаването на имоти - частна собственост, намиращи се по трасето на новия път Е-79 Видин-Монтана. На свое заседание правителството взе решение за отчуждителни процедури на частни терени с обща дължина близо 28 километра на територията на..

публикувано на 04.08.20 в 15:20

Осмокласник от Видин с първо място от екологичен конкурс

Кристиан Георгиев от видинската Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" спечели  първо място   в  Празник на химията 2020 г. - "Химия за нашето бъдеще",  в категория 5-8 клас. Той участва със своето есе на тема "Значим екологичен..

публикувано на 04.08.20 в 14:00
стара къща във Видин

Старите къщи на Видин - портал към Европа

Два нови пешеходни архитектурно-исторически маршрута ще бъдат изработени в рамките на проекта  "Видин - портал към Европа". Те ще бъдат базирани върху  изданието на Нов български университет "Къщите още говорят".  Видин ще оживее  като историческа..

публикувано на 04.08.20 в 12:55

Жена от Лом дарява на децата щастие и усмивка

Днес в рубриката Професия/Хоби ви срещам с Данчето Николова. Тя е от град Лом и от пет години плете детски играчки. За нея това е хоби, а най- голямата награда за ръчния й труд е щастливата детска усмивка. Споделя, че няма нищо по-хубаво от..

публикувано на 31.07.20 в 16:40

"Тя във Видин" - вдъхновение за жени, което променя съдби

Популярният формат "ТЯ в" ще посети и Видин в събота от 10 до 17 часа, в Регионална Библиотека "Михалаки Георгиев". Инициативата се организира от  Академия "Екатерина Каравелова" и дава възможност на активни жени,  които не са толкова известни да..

публикувано на 31.07.20 в 16:15

Кучето Роко- любител на хляба, овесените ядки и котетата, с които живее

Днес в рубриката " 97 лапи и 1 опашка" ви срещам с кучето Роко. Той е кръстоска между дакел и пекинез и е на 2,5 години. Роко много обича да яде хляб и успешно съжителства с два котарака. За първата си среща с Роко, стопанката му Таня..

публикувано на 31.07.20 в 15:30

Започнахте ли летните ремонти?

Лятото освен време за плаж и отдих, е и времето на ремонтите в дома- заради  по-топлото време, заради годишния отпуск, който обикновено се плаунва през месеците от летния сезон. Разбира се, всеки един ремонт е свързан с финансови средства,..

публикувано на 30.07.20 в 17:00
Скулптурата на Сара донесе трето място на Цветомир Христов

Момче от училището в Кунино с престижна награда от конкурс за приложни изкуства

Ученик от Мездра спечели т рето място в  Националния младежки конкурс за изящни изкуства, приложни изкуства и дизайн на Министерство на културата.  Цветомир Христов,  който е ученик в девети клас в  Професионална гимназия по каменообработване..

публикувано на 28.07.20 в 16:55
Сдружение

Арт терапия за деца и младежи с увреждания в Монтана

В град Монтана от една година активно работи сдружението "Бъдеще за всеки".  То обединява родители на деца със специални образователни потребности. Сдружението се стреми да взима активно участие в обществено-икономическия и културния живот на..

публикувано на 28.07.20 в 16:00