Ралица Ерик: В Италия паника няма, но хората ги е страх

Пусти улици , затворени училища и магазини, неработещи кафенета, празни паркове... Към днешна дата гледката е нормална за всяка страна, попаднала в капана на пандемията от коронавирус. След Китай, сред най-засегнатите страни, с най-висока..

публикувано на 27.03.20 в 14:00
Старши комисар Петър Коцин, директор на Областната дирекция на МВР- Видин

Старши комисар Петър Коцин: Колегите работят на терен денонощно, препоръките се спазват

Срокът на мерките против разпространението на епидемията от коранавирус е удължен до 12 април с нова заповед на здравния министър. За какво следи полицията от първа линия и какъв е животът на хората под карантина- разговаряме с директора на..

публикувано на 27.03.20 в 10:34

В ромския квартал във Видин шият безплатни маски за жителите

Семейство Албена и Найден Георгиеви дарили парите за материали, а жени от кваратала добраволно се захванали с ушиването им. Албена и Найден вярват, че помагат за спасявеното на човешки животи. "Тази инициатива, се роди като едно наше семейно..

публикувано на 26.03.20 в 16:03

Променена е транспортната схема в община Видин

С ново разписание са автобусите в община Видин. Промяната е за периода на извънредното положение. За повечето междуселищни линии от общинската транспортна схема превозвачите са оставили по два курса на ден- сутрин и след обяд, каза..

публикувано на 26.03.20 в 15:02

Четири семейства са под карантина в село Дреновец

През последните седмици и дни сме свидетели на завръщането на много наши сънародници от чужбина, заради пандемията от коронавирус. Хората в по- малките населени места са притеснени дали тези, които трябва да останат у дома си под карантина,..

публикувано на 26.03.20 в 14:55

Доброволци помагат на бизнеса

Хора с опит в дистанционната работа и технологиите ще помагат на бизнеса да се справи с предизвикателствата, пред които е изправен от началото на извънредното положение. Инициативата е на организацията "Враца софтуер общество", която предоставя тази..

публикувано на 25.03.20 в 16:36

Видинската библиотека празнува онлайн

Извънредното положение отложи част от събитията, посветени на 150 години библиотечно дело във Видин. Други ще стигнат до потребителите посредством съвременните технологии, обясни директорът на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" Десислава..

публикувано на 25.03.20 в 15:52

150 години от основаването на Народно читалище "Цвят" във Видин

На 25 март се навършват 150 години от основаването на видинското читалище "Цвят". Началото му е поставено официално през 1870 година, но идеята и първите опити за създаване на такава културно-просветна организация датират от по-рано,..

публикувано на 25.03.20 в 11:38

Спряха автобусите до София

Заради извънредното положение и въведените мерки за превенция на разпространението на коронавируса спряха автобусите до София и почти всички линии от областните центрове към останалите населени места в Северозапада. Това съобщи председателят на..

публикувано на 25.03.20 в 08:30

Школо бг работи отлично в условията на онлайн обучение

Школо бг е дигитална трансформация на училища, която предлага софтуерни решения за намаляване на бюрокрацията в българските училища и повишаване ангажираността на родители и ученици. Идеята за школо бг  тръгва от Видин. Преди две години в радио Видин ви..

публикувано на 24.03.20 в 14:45