Максим Ешкенази от Лос Анджелис:" С Видин ме свързва моята баба Виолета, която е родена там"

"Кандидатствах като на шега, но ме приеха с пълна стипендия в няколко университета в САЩ." Това каза в "Другата истина" известният у нас и в чужбина музикант и диригент, определян като най-ярката звезда сред съвременното поколение млади диригенти...

публикувано на 30.10.19 в 18:10

1 200 българчета в Чикаго тръгнаха на училище

Данните изнесе в "Другата истина" генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев . Според него, там се намира най-голяма българска общност зад граница. Само в района на голямо Чикаго живеят между 100 000 и 120 000 души: " Това обуславя и големия..

публикувано на 18.09.19 в 18:10

Около 200 български медици са участвали в Корейската война, работейки в подземни болници

Това каза в "Другата истина" по Радио Видин Атанас Иванов от Българо-корейското дружество за приятелство. "Северна Корея има много приятелски чувства към България, включително заради факта, че по време на Корейската война, там бяха пратени две наши..

публикувано на 12.06.19 в 18:15

Бивши работници в Коми: Навремето изградихме една малка България в сърцето на тайгата - снимки и видео

В "Другата истина днес ще се върнем години назад във времето, за да си спомним за българските дърводобивници в Коми. Темата не е случайна- оказва се, че само за периода от 1967 година до 1985 година, през Коми АССР са минали над 100 000 български..

публикувано на 15.05.19 в 18:35

От Видин до Ангола за година и обратно

Екзотичното пътешествие описва днес в "Другата истина" видинската преводачка Даниела Колова, която преди години е част от екипа, който изгражда в град Бенгела завод за помпи. По това време градът, в който живее Даниела, е в епицентъра на..

публикувано на 06.02.19 в 18:15

Тодор Андреев от Берлин: Българите в чужбина не са "второ качество"

Това твърди един млад българин, който от 4 години живее в Берлин и вече знае цената на този живот. Въпреки трудностите, заради които търси нов живот в непознатата Германия, днес той работи по няколко проекта, с които се надява да покаже, че българите..

публикувано на 30.01.19 в 18:15

Полина Илиева от САЩ: "За празниците ще си бъдем в Синсинати- тук е нашето и бъдещето на децата ни..."

Дни преди Коледа и Нова година ще се пренесем в третия по големина град в щата Охайо- Синсинати, за да проверим как ще  отбележат празниците българите там. В града живеят около 200 наши сънародници от всички краища на България, включително и от..

публикувано на 19.12.18 в 19:10

Почина Теодоро Петкоф- един от най-успелите българи в политическия живот на Латинска Америка

На 31 октомври почина големият венецуелски политик с български корен, Теодоро Петкоф. Той е един от най-успелите българи в политическия живот на Латинска Америка, наред с бившия президент на Бразилия Дилма Русеф и Флоренсио Тенев, губернатор на..

публикувано на 07.11.18 в 18:00

Даниела Колова и нейното приключение, наречено Мозамбик

Какво е да живееш от другата страна на екватора, да се събуждаш от шума на на вълните на Индийския океан, да си потопен в друга реалност, да споделяш съвсем различна култура и бит, да обърнеш живота и навиците си на 180 градуса - за това разказва в..

публикувано на 17.10.18 в 19:05

Мариана Миткова от Германия: "Тук получавам качествено лечение и се чувствам човек"

"За целта е нужно да си на трудов договор и да плащаш редовно здравните си осигуровки" . Това разказва Мариана Миткова , която от 10 години живее и работи във Франкфурт. Днес тя е домакин на детска градина към голяма немска банка, децата й..

публикувано на 23.08.18 в 18:00