Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


Летни занимания в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин

Еднодневни екскурзии в региона с посещения на басейн организира за потребителите си Центърът за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин. "Тъй като груповите занимания в центъра и големите..

публикувано на 17.07.20 в 17:06

Патронажна грижа помага на над 350 възрастни и хора с увреждания във Видин от началото на юни

Пандемията постави в изолацията хора в затруднено положение, чийто социални контакти и без това са ограничени. В община Видин социална програма помага за справяне с битовите проблеми на хора с увреждания и възрастни над 65 години, които не..

публикувано на 10.07.20 в 17:15

Фестивалът The Bridge ще е онлайн

От 13-ти до 17 юли ще се проведе 11-то издание на младежкия фестивал на изкуствата Тhe Bridge , едно от най-очакваните събития във Видин през лятото. За седмица по време на фестивала, работилниците по изкуствата събират десетки младежи,..

публикувано на 06.07.20 в 15:10

Центърът за социална рехабилитация и интеграция във Видин вече е със занимания на открито

Темите в "Едно" на 26 юни 2020 година В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация"- Видин заради пандемията откриха площадка за занимания по кинезитерапия и рехабилитация на двора. При подходящо..

публикувано на 26.06.20 в 17:30

Теодора Генова: Социалните услуги трябва да са истински близо до хората

От четири години Центърът за обществена подкрепа в квартал " Раковица" в Берковица осигурява подкрепа за деца от уязвими групи и техните семейства. Всеки месец екипът работи по около 140 случая. Предлага социална, психологическа,..

публикувано на 19.06.20 в 17:30

Оценка "среден" в "Бележник 2020" на институциите за грижата им за децата

Национална мрежа за децата постави оценка "среден" на институциите в грижата им за децата. Докладът "Бележник 2020", който е преглед на основните политики, насочени към благосъстоянието на децата в България,  е деветият по ред, обясни Мариана..

публикувано на 19.06.20 в 17:05

Сдружение "Операция "Плюшено мече"" помогна на тризнаци от Видин

Тризнаци от Видин са сред включените в програмата "Скритите таланти на България", която е една от мисиите на сдружение "Операция "Плюшено мече"". Програмата дава шанс на талантливи младежи да сбъднат мечтите си. Сред младежите, които..

публикувано на 12.06.20 в 17:30

Благотворителна кампания в Брегово помага на деца, загубили баща си при катастрофа

В Брегово набират средства, за да помогнат на млада жена, която загуби при катастрофа съпруга си, а трите им деца останаха без баща. Инцидентът е станал на на 23 май в село Косово. Автомобилът, управляван от 33-годишния мъж от селото, се е..

публикувано на 12.06.20 в 15:00

Фейсбукгрупа в Козлодуй подава ръка на възрастни и на хора, които се нуждаят от помощ

Темите в "Заедно" на 5 юни 2020 година: *Възрастни хора, самотни родители с деца до 12 години, както и поставени под домашна карантина, заради Cоvid-19 от община Видин могат да се възползват от нова социална услуга. Средствата са по..

публикувано на 05.06.20 в 16:00

Деветата Щуроландия във Видин ще е онлайн

Темите в "Едно" на 29 май 2020 година: *След месеците, в които заради пандемията и извънредното положение Центърът за социална рехабилитация и интеграция към фондация " Подкрепа за реализация"- Видин беше на разположение на..

публикувано на 29.05.20 в 17:00