Пещера "Венеца" вече посреща посетители

Пещера "Венеца" край село Орешец, община Димово отново отвори врати и  вече посреща посетители. "Засега задължително влизането е с маски, все пак това е затворено пространство. Дезинфекцираме парапета, каските, които носят, всичко. Групите, които..

публикувано на 04.06.20 в 17:00

Ловците от Чупрене с грижи за дивеча, отчитат слаб сезон

Ловните дружинки в Ловно- рибарско сдружение "Миджур" в село Чупрене всяка пролет полагат грижи за дивеча. Повече от половината дружинки са отказали да взимат групови разрешителни за отстрел на дива свиня след края на януари. "Това говори за..

публикувано на 28.05.20 в 16:15

Декоративни дръвчета - част от озеленяването на Видин

345 дръвчета са посадени във Видин след приключване на строителните дейности по централната градска част. От тях 202 са иглолистни и 143 са широколистни. С декоративен цъфтеж са 23. "Една част от видовете са предвидени да отговарят на критериите..

публикувано на 21.05.20 в 17:12

"Спаси едно дърво" стартира за седма година

За седма година сдружение "Активно общество"- Видин организира кампанията "Спаси едно дърво". Кампанията насърчава предаването на ненужна хартия и засаждането на дървета, закупени със средства от продажбата й.  "Тази идея решихме да я развием, да..

публикувано на 14.05.20 в 15:33
Постер на Светослав Ангелов от Видин.

Видински ученици с призови места в конкурс за опазване на есетрите

7 ученици от ПГ "Проф д-р Асен Златаров" във Видин участваха в конкурс на WWF за есетров постер, който се проведе с няколко български училища. Двама от тях са победители. Конкурсът е по идея на "Джуниър Ачийвмънт". Те имат програма за зелено..

публикувано на 07.05.20 в 17:32
Белоградчишки скали

Ще оцелеят ли заетите в туризма

Туристически автобуси в цялата страна може да блокират улици и междублокови пространства още в началото на следващия месец заради неплатени наеми на специализирани гаражи. За това алармира Радка Мандилова, председател на Национално сдружение "Случаен..

публикувано на 23.04.20 в 14:25

В Берковица за втори път казаха "не" на областната асоциация по ВиК

Преди дни на извънредно заседание на Общинския съвет в Берковица бяха дискутирани въпроси, свързани с бъдещето на дружеството и притесненията от присъединяването му към Асоциация ВиК- област Монтана.  От страна на гражданското общество присъства Георги..

публикувано на 16.04.20 в 15:49

680 декара ще залеси горското стопанство във Видин

От 6 до 12 април се отбелязва Седмицата на гората. Тази година тя преминава под мотото "Създай, отгледай и предай". "Тази година трябваше да бъде 95-а поредна година, в която се отбелязва празника. Това е трето прекъсване. Предишните са били..

публикувано на 09.04.20 в 16:38

Пролетно почистване в Берковица

В Берковица започнаха дейности по подготовка на градската среда и зелените площи за пролетния сезон. Мащабно почистване беше направено на кварталите "Изгрев" и "Заряница". "Предстои да бъде почистен и последният квартал - "Стара планина". Не беше се..

публикувано на 02.04.20 в 15:44

Нежеланите кучета - как се отнасяме към тях

Натали Митова живее във видинското село Генерал Мариново. Преди няколко месеца й отровили 4 от кучетата, в момента се грижи за 6 малки кученца, които намерила изхвърлени, а преди дни чува как бият куче в двора на съседката. Сподели, че вече не иска да..

публикувано на 26.03.20 в 15:29