Премахват незаконни гаражи и отчуждени къщи в Монтана

Премахват 8 отчуждени къщи и 908 незаконни гаражи в град Монтана. Акцията по разчистване на терените започва през март. Деветте отчуждени къщи са опасни за живеене. Общината е получила съдебно решение за премахването им, уведомени са и живущите там,..

публикувано на 28.02.20 в 16:03

Близо 80 кг тютюн задържаха митнически служители в района на Мездра

78 кг нелегален тютюн за пушене задържаха митнически служители в района на град Мездра. Митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" са извършили проверка на лек автомобил, движещ се по път Е79  в посока Враца – Мездра. На задната..

публикувано на 28.02.20 в 15:43

Във Видин обсъдиха механизма за връщане на децата в училище

Повече дейности по превенция, подобряване ефективността на работата в образователните институции за ученици в риск от отпадане, мерки за ограничаване на отсъствията, търсене на по- активно участие на служителите на МВР и дирекция "Социално подпомагане"-..

публикувано на 28.02.20 в 15:00

Увеличава се безработицата във Видинско

Увеличение на безработицата за месец януари отчитат в Дирекция "Бюро по труда"- Видин. Най-високо е равнището в Община Белоградчик, съобщи директорът на институцията Иван Иванов : "Oбщият брой на регистрираните безработни в област Видин е 5481, като..

публикувано на 28.02.20 в 14:28

Изложба "Подвиг и памет" в музея в Лом

Исторически музей – Лом е домакин на фотодокументалната изложба "Подвиг и памет", посветена на 3 март .   Експозицията проследява пътя на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа от стъпването й на българска земя до последните й сражения с турската..

публикувано на 28.02.20 в 14:25

Община Мездра ще кандидатства за обновяване на уличното осветление

Положително становище за кандидатстване по проект за обновяване на уличното осветление дадоха общинските съветници в Мездра.  Проектът, за който Общината ще кандидатства, е по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност",..

публикувано на 28.02.20 в 13:54

В аптеките във Видин има дезинфектанти за ръце, маски - само в болницата

Недостигът на предпазни маски остава много голям проблем в цяла Европа, каза председателят на Фармацевтична колегия Видин Николай Тодоров. По думите му, български производител се опитва чрез използване на други производствени линии да осигури..

публикувано на 28.02.20 в 13:30

Започва изграждането на Център за възрастни във Враца

Символичната първа копка на Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване във Враца направиха кметът на Враца Калин Каменов и управителят на фирмата-изпълнител Росен Дудушки.  Церемонията продължи с водосвет за здраве и благополучие,..

публикувано на 28.02.20 в 12:55

Стартира нова програма за грижа в домашна среда

Желаещите да се възползват от националната програма " Предоставяне на грижа в домашна среда ", която започва от март, могат да подадат заявление до края на днешния ден. След две седмици ще бъде сключен договор между Общините и Бюрото по труда. Това съобщи..

публикувано на 28.02.20 в 12:20

Туроператор от Видин отмени екскурзия до Румъния заради коронавируса

Туристическа фирма от Видин отмени екскурзия до Румъния. Управителят Красимира Асенова обясни, че е взела това решение във връзка със ситуацията с новия коронавирус: "Малко трудничко го взех, но във връзка със стеклите се обстоятелства в съседна..

публикувано на 28.02.20 в 11:17