Партиите във Видин не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Партиите във Видин не успяха да се споразумеят за състава на Районната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и народни представители, насрочени за 9 юни 2024 г. Това стана ясно след..

публикувано на 14.04.24 в 14:24

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа.  Централата е разположена върху ремонтирания покрив на административната сграда на..

публикувано на 14.04.24 в 11:40

В Лом подредиха фотоизложба за ромската култура и изкуство

Фотоизложба , посветена на ромската култура и изкуство, беше подредена в Лом . Представители на училища, детски градини, социални институции, ромската общност, експерти от местната общинска управа и ценители на изкуството присъстваха на откриването..

публикувано на 14.04.24 в 09:25

В четири болници във Врачанско трябва да разкрият териториални експертни лекарски комисии

След броени дни изтича срокът, в който държавните и общинските болници, които в момента нямат териториални експертни лекарски комисии (ТЕЛК), трябва да разкрият такива, напомниха от Министерството на здравеопазването. В област Враца лечебните..

публикувано на 14.04.24 в 08:53

Дете на година и половина бе простреляно от друго дете във Враца

Дете на година и половина беше простреляно в главата с въздушна пушка от друго дете. Инцидентът е станал в късния следобед вчера в двора на къща във врачанския квартал "Кулата". Пострадалото дете беше транспортирано  с военен хеликоптер до болница..

публикувано на 14.04.24 в 08:14

Задържаха мъж от Монтана управлявал мотопед под въздействието на наркотик

Задържаха 37-годишен мъж от Монтана, управлявал мотопед под въздействието на наркотик. Мъжът управлявал мотопед по улица "Веренишка" в Монтана и е бил спрян за проверка малко след 16:00 часа вчера. С техническо средство полицаите установили, че той е бил..

публикувано на 13.04.24 в 16:37

Ден на отворените врати във военното формирование във Враца

Отварят широко вратите на военното формирование във Враца, съобщиха от военното окръжие. Денят на отворени врати ще се проведе на 18 април. Достъпът до военна техника в пределите на механизирания батальон в града под Околчица ще е между 10:00 и 15:00..

публикувано на 13.04.24 в 16:00

Финансиран е проект за изграждане на пътя Медовница - Орешец

Проекти на стойност 14 млн. лева е финансирала от началото на годината държавата в община Димово. Първият от тях, който вече се изпълнява, е за ремонта на пътя Арчар - Държаница.  "Другите проекти са проект за улици, които обхващат Арчар и Димово...

публикувано на 13.04.24 в 15:00

Награди за млади музиканти от Враца

Млади музиканти от Враца заслужиха престижни награди по време на конкурса за млади пианисти "Vivapiano" . 13-ото издание на престижния форум се проведе преди дни в София, съобщиха от Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Моника Георгиева заслужи..

публикувано на 13.04.24 в 14:30

Три случая на сифилис в Монтанско само за седмица

Три случая на сифилис в област Монтана само за седмица. От началото на годината те вече са шест. Случаите на болни от сифилис са регистрирани през първата седмица на месец април. От тях един е вроден на кърмаче, предаден от майката. Първият за годината..

публикувано на 13.04.24 в 14:10