Отлагат събора "Войводска вечер"

За по-късна дата се отлага традиционният събор "Войводска вечер".  Съборът трябваше да се проведе на  1 август 2020 г., но  усложнената епидемична обстановка налага преместването за по-късна дата, уведомяват от  ВМРО- Враца. Новата дата е 29..

публикувано на 29.07.20 в 11:20

Протестиращи от Северозапада: Надеждата за България е в младите

Близо три седмици протести в страната. Макар и не много масови, протестни демонстрации се организират и в Северозападна България . Какво провокира жители на Видин, Враца и Монтана да излязат по площадите, какви са очакванията им за развитието на..

публикувано на 28.07.20 в 14:35

Ще изчезнат ли бездомните кучета със смяната на управителя на приюта във Видин

С нов управител е Общинският приют за кучета във Видин. Причината- к метът на община Видин Цветан Ценков не е доволен от работата на приюта, затова от 1 юли назначи нов управител- д-р Стилян Паскалев.  Какво е решението на проблема с популацията на..

публикувано на 27.07.20 в 14:36

Село Расово - модерно и живо

Село Расово е част от община Медковец и е едно от големите населени места в околностите. Историята му датира от 12-14 в. пр. н.е., когато по тези земи се заселило тракийското племе мизи. Останки от това време са трите могили по върха източно от селото,..

публикувано на 24.07.20 в 12:30

Дефицит в общинските бюджети заради коронакризата

Кризата с коронавируса освен всичко останало предизвика и сериозни икономически състресения. Месеците изолация и неработещи обществени институции и бизнеси се отразяват негативно на финансовите планове. Сред най-потърпевшите са българските общини, които..

публикувано на 23.07.20 в 13:15

Ще се справи ли икономиката ни с политическите катаклизми и коронакризата

Пандемията, причинена от коронавируса нанесе огромно сътресение върху европейската и световната икономики. Редица държави от ЕС вече приеха или тепърва са в процес на приемане на бюджетни мерки и мерки в областта на ликвидността и политиката с цел..

публикувано на 22.07.20 в 11:55

Протести и процеси- какво следва?

13-и ден от простестите в страната с настояване за оставка на правителството и главния прокурор. Как се стигна до тази ситуация и има ли изход? Катализатор на общественото недоволство е инцидентът с лидера на "Да, България" Христо Иванов в..

публикувано на 21.07.20 в 14:22

Детските градини задължителни и за 4-годишните

От учебната 2022/2023 година посещението на детска градина за деца на 4-годишна възраст ще бъде задължително. Това е предвидено в проект на Закон за предучилищното и училищното образование. Предстои промените да бъдат приети от Народното събрание...

публикувано на 20.07.20 в 14:34
село Кошава

Кошава - селото, в което не се продават къщи

"Посоките на делника" ни отвеждат  към село Коша̀ва. Селото се намира на брега на река Дунав. Въздухът е прохладен, вода има в изобилие, почвата е плодородна. Традиционно хората тук се занимават с риболов.  Селото е наречено Кошава, най-вероятно по..

публикувано на 17.07.20 в 12:00

Весело и забавно лято с читалището

Много деца прекарват лятната си ваканция на село, а там общественият живот и развлеченията се организират основно от читалищата.  С много и разнообразни прояви на открито забавляват и учат децата през ваканцията в   читалище "Светлина-1928" във..

публикувано на 16.07.20 в 13:16