Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За нас

Радио Видин
Снимка: РАДИО ВИДИН

Радио ВИДИН е регионална радиостанция на Българското национално радио с териториален обхват областите Видин, Враца и Монтана. Това е седмата регионална радиостанция на БНР, след като повече от 37 години не бе изграждан регионален център на БНР. Студийният комплекс във Видин бе открит на 22 януари 2009 година, като беше изграден за рекордно кратък срок. В изключително кратки срокове бе сформиран и обучен за работа със съвременните технологии младият екип на Радиото и на 1 март 2009 година Радио ВИДИН започна излъчване на шестчасова програма. Няколко месеца по-късно, от 1 октомври 2009 година, програмата на Радио ВИДИН стана 12-часова. На петата година от старта Радиото излъчва 18 часа собствена програма, която подготвят и представят двама продуценти; 12 редактори; 9 тонрежисьори и музикални редактори. В някои от предаванията помагат и свободно наети външни автори.
 
Радио ВИДИН разполага с най-съвременните технологии за радиопроизводство- цифров студиен комплекс, цифрови репортерски рекордери, цифрови 3G мобилни устройства за директни репортажи, последните разработки на специализирания софтуер „Dalet+”, широколентова цифрова връзка за предаване и приемане на звук и данни в реално време с централата в София и УКВ предавателите.

 Слушайте РАДИО ВИДИН на честоти: Видин- 97.1 MHz; Враца- 94.40 MHz; Монтана- 103.9 MHz; Белоградчик- 106.8 MHz и в интернет на адрес http://bnr.bg/vidin .

Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45