Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За нас

Радио Видин
Снимка: РАДИО ВИДИН

Кратката версия за нас е, че Радио Видин е Радиото, което ще ви чуе и отговори, ще ви накара да се усмихнете, ще пусне любимата ви песен, ще бъде с вас 24 часа, независимо къде се намирате.

А иначе Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на Българското национално радио. Медията стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Седем  месеца по-късно програмата се увеличава на 12-часова. На петата година от старта Радиото излъчва 18 часа собствена програма, а днес вече предлага 24-часова програма, поддържа интернет страница и профили в социалните медии Facebook, Instagramи YouTube.За времето, в което съществува, Радио ВИДИН спечели много награди, включително и наградата "Сирак Скитник" за радиожурналистика. Но най-голямата награда е, че Радио ВИДИН успя да спечели доверието на аудиторията, което се дължи на факта, че от момента на създаването си Радиото остава вярно на максимата да е „близо до хората“. То е в услуга на своите слушатели и потребители със стремежа си да информира, образова, възпитава и забавлява.

Динамиката в Програмата се базира върху два делнични информационно - музикални блока (сутрешен и следобеден), авторски публицистична линия, в която авторите на предаванията търсят регионалния акцент от актуалното в здравеопазването, земеделието, емиграцията, екологията и обществото. Сегментирана е и вечерна линия с контактни предавания.

Значима част от програмата на Радио Видин са емисиите НОВИНИ, които са оперативни, актуални и подплатени със звукова картина. В нощната част от програмата ни са разположени повторения на предаванията от авторската ни линия, дневната музикална линия и концерт с народна музика. Програмата на Радио Видин в събота и неделя е различна от делничната, съответстваща на по-лежерния, почивен характер на финала на седмицата. Тук са разположени детски, магазинни и спортно предаване, както и предаване с религиозен характер.

Екипът ни е малък, но е съставен от отговорни, компетентни, позитивни хора, които носят радиото в сърцето си.

Програмната дейност на Радио Видин следва активната си политика по отношение на създаването на качествен медиен продукт.

Музиката в Програмата на Радио Видин има съществено значение за формирането на облика на медията. Тя създава хармонична свързаност между интонационната среда и разработваните теми. Успяваме да застъпим всички основни музикални жанрове. В музикалната идентификация на Радио Видин съчетаваме новите песни, които ежеседмично излизат на музикалния пазар, с песните, които днес наричаме музикална класика. Българската музика в музикалната ни линия надхвърля 60%.

Сайтът на Радио ВИДИН дава възможност излъченото в ефира да е на разположение на потребителите в удобно за тях време. Страницата на Радио ВИДИН във Фейсбук също препраща към сайта и ефира, и предоставя възможност за постоянната обратна връзка.

Амбицията ни е да усъвършенстваме практиката да „извеждаме“ радиото от студиото с едновременно ефирно и онлайн видео излъчване в реално време на предавания и значими събития.

Радио ВИДИН разполага с най-съвременните технологии за радиопроизводство- цифров студиен комплекс, цифрови репортерски рекордери, цифрови 3G мобилни устройства за директни репортажи, последните разработки на специализирания софтуер „Dalet+”, широколентова цифрова връзка за предаване и приемане на звук и данни в реално време с централата в София и УКВ предавателите.


 Слушайте РАДИО ВИДИН на честоти: Видин- 97.1 MHz; Враца- 94.40 MHz; Монтана- 103.9 MHz; Белоградчик- 106.8 MHz и в интернет на адрес http://bnr.bg/vidin .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Инж. Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН

Огнян Първулов: Ще продължаваме да работим за нашите слушатели

На 1 март, през 2009 година, на честота 97.1 мегахерца, беше открита Регионалната радиостанция на БНР - Радио ВИДИН .  "Дунав свързва Видин с Европа! Радио ВИДИН ще го свързва със света!“- това беше  написано тогава върху лист хартия и беше пуснато в бутилка във водите на река Дунав, за да върви "по вода" на новата радиостанция. Броени..

публикувано на 01.03.23 в 12:44

Огнян Първулов: Хората ни вярват, затова полагаме неимоверни усилия, за да не изгубим тяхното доверие

На 1 март 2022 година Радио Видин празнува 13 години в ефира на Българския Северозапад . Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин реализира 24-часова самостоятелна програма и е сред най-слушаните радиостанции в страната. " Да бъдеш лидер е..

публикувано на 01.03.22 в 10:23

Радио ВИДИН навърши 13 години

Радио Видин днес празнува 13-тия си рожден ден в ефира на българскиия Северозапад. Стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. 7 месеца по-късно програмата е увеличена на 12 часа, днес вече е 24-ри часова, но мисията ни остава непроменена: „Близо до хората“.   Нека погледнем какво стои зад числото 13. Според нумерологията..

публикувано на 01.03.22 в 10:17

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Радио ВИДИН празнува със своите слушатели

На 1 март Радио ВИДИН празнува рожден ден. 12 години се радваме на вашата подкрепа, уважаеми слушатели, и верни на обещанието, което дадохме още в началото, оставаме близо до вас. Споделихме и днешния празник и търсим вашата оценка за нашия труд.  По пътя за Кула, на едно кръстовище след село Новоселци е вила "Пчела". Там живее Григорчо Любенов,..

публикувано на 01.03.21 в 15:19

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25