Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оръжие и накити откраднаха от жилищен квартал във Видин

В рамките на няколко дни три последователни удара направиха крадци във видинския жилищен квартал "Бонония"- съобщават от ОД на МВР Видин. Пистолет "АП"- калибър 7,65 мм и пистолет "ПМ"- калибър 9х18 мм са изчезнали от частен дом в посочения квартал тази нощ. Преди това посред бял ден са задигнати златни накити с общо тегло около 18 грама, а третата кражба е "по-скромна": около 20 монети евро и британски паунд... В жилищата е проникнато след счупване на секретен патронник на входна врата. По случаите работи РУП Видин. Образувани са досъдебни производства.
Вижте още

Метално сърце за капачки вече и в парк "Рова" във Видин

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от Бисер Борисов и негови приятели: "С колеги и приятели направихме това сърце за всички граждани. Някои казват: вашето е трето,..

публикувано на 03.06.20 в 15:50
„Вълкът и седемте козлета“

Летни съботни представления на кукления театър във Видин

"Вълкът и седемте козлета" е първата постановка, с която  Държавният куклен театър във Видин възобновява работата си. Представлението е на  13 юни, събота, от 11:00 ч.  "Екипът на ДКТ – Видин е подготвил една по-различна програма през този нетрадиционен летен театрален сезон.  Всяка събота от 11:00 ч. малки и големи ще имат..

публикувано на 03.06.20 в 15:12

Българският лекарски съюз изказва съболезнования на близките на д-р Борислав Иванов

Неврологът д-р Борислав Иванов е починалият  УМБАЛ "Св. Анна" в София , за когото съобщиха от Областна администрация Видин.  Той е бил с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония. Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Борислав Иванов, както и на..

публикувано на 03.06.20 в 15:01
катастрофа

Моторист се заби под камион в центъра на Враца

Моторист се заби под колелетата на камион и по чудо оцеля при катастрофа, станала този следобед във Враца. Инцидентът се е разиграл малко след 13.30 часа на оживения булевард "Васил Кънчов".  Край входа на автосервиз и магазин за строителни материали млад мъж на мощен мотор не успял да изпревари завиващ надясно камион и се забил под него...

публикувано на 03.06.20 в 14:58

Събират капачки за соларна пейка във Видин

Започна събирането на пластмасови капачки, които ще бъдат продавани, а със събраните средства ще се изгради соларна пейка във Видин. Инициативата е на пет дами от Видин, сред тях е и  Ели Цветанова- учител в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин : "Това е първа стъпка към събирането на една не малка сума за обект, който си заслужава да има в..

публикувано на 03.06.20 в 14:24
нова подемна машина, Враца

Нова подемна машина създадоха във Враца

От завод във Враца, собственост на италиански бизнесмени, излезе първия прототип на подемна машина, която може да бъде използвана както като телескопичен товарач, така и като кран.  Машината "Amov M 140" е единствена в сектора си, както по своя дизайн, комфорт, подемен капацитет, така и по своята компактност. Създателите й твърдят, че..

публикувано на 03.06.20 в 14:22

Нов стенопис посреща учениците на Английската гимназия във Видин

Нов стенопис , по мотиви от творби на Йордан Радичков, краси фоайето на  Гимназията с преподаване на чужди езици във Видин. Стенописът е и зрисуван от световно известния творец Станислав Трифонов - Nasimo и неговия екип. Идеята е на Училищното настоятелство. Първи успяха да видят произведението завършващите ученици, които се явяваха на матури...

публикувано на 03.06.20 в 14:21