Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тютюн без бандерол е иззет в Лом

След получен сигнал за притежание на акцизни стоки без бандерол в Лом, е извършено претърсване в дома на 38- годишен жител на града. Намерени и иззети са около 1 кг нарязан тютюн без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

За две домови кражби от денонощието съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. От частен дом в ж.к. "Пъстрина", неизвестен извършител отключил входната врата и извършил кражба на лаптоп, фотоапарат, златни накити, и около 350 евро. От друг частен дом на ул. "Веренишка" в Монтана, неизвестен извършител отключил входната врата и извършил кражба на златни накити. По случая работи РУП Монтана.

Разкрити са авторите на кражба от магазин във Вършец. Преди няколко дни неизвестен извършител счупил стъклата на витрините на магазин и офис на ул. "Република". Извършителите са криминално проявен 19- годишен от Вършец и 22- годишен от с. Спанчевци.

От пресцентъра на полицията съобщават и за пожар в ж.к."Плиска" в гараж, преустоен в кабинет. Причина е късо съединение. Унищожени са телевизор, компютър, дограма и домашно имущество за около 1 500 лв.

Вижте още

Полицията във Враца почете паметта на загиналите за свободата и независимостта

Венец с цветя поставиха пред паметника на Христо Ботев на централния площад във Враца  представители на местната полиция по случай 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . С този жест полицейските служители от област Враца отдадоха своята признателност на борците за национално освобождение. Венецът..

обновено на 10.06.20 в 10:15

Снимката на 2 юни 2020 година

Със сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязахме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер. Във Видин отбелязаха 2 юни  с церемония пред паметника на големия българин.  Стотици ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица , за да почетат паметта на..

публикувано на 02.06.20 в 17:58

В Mездра почетоха паметта на Ботев

В Мездра почетоха паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . Възпоменателната проява, организатор на която беше Община Мездра, се състоя на градския площад и бе посветена на 144-ата годишнина от подвига на Ботевата чета. Точно в 12:00 часа, под двуминутния сигнал на сирени, служители в Общинската..

публикувано на 02.06.20 в 17:01

Заместник-министър Зорница Русинова дари таблети във Враца

Заместник-министър Зорница Русинова направи дарение от таблети, предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип във Враца. Целта е с устройствата децата да могат да се включат в дистанционното обучение, както и да поддържат връзка със специалисти, ако имат нужда от такива. По случай празника на Враца и в деня на Ботев..

публикувано на 02.06.20 в 16:46

Община Белоградчик освобождава от наем наемателите на общински имоти

Общинският съвет - Белоградчик взе решение за освобождаване от заплащане на наемна цена от страна на наематели на общински нежилищни имоти по действащи наемни правоотношения с кмета на община Белоградчик за периода на обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение в Република България.   Решението важи за периода от..

публикувано на 02.06.20 в 16:30

Този месец сменяме личния лекар при желание

4112 здравноосигурени лица са сменили личния си лекар през декември 2019 г. в област Враца , съобщиха от Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК). За сравнение - в предходния законов срок през юни 2019 г. от тази възможност са се възползвали 3053-ма човека. 174 597 човека имат избран личен лекар в областта към края на 2019 г. От тях 32 744 са..

публикувано на 02.06.20 в 16:27

Стотици ботеви поклонници почетоха паметта му на връх Околчица

Стотици ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица, за да почетат паметта на Христо Ботев и неговата чета . Своята признателност към героизма и саможертвата на националните герои отправиха кметът Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков, министърът на регионалното развитие и благоустройство, народните представители – Красен Кръстев и Красимир..

публикувано на 02.06.20 в 16:14