Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обраха жилище и дърводелски цех в Монтанско

За няколко кражби от денонощието съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В село Василовци, община Брусарци, неизвестен извършител проникнал в складови помещения на бивш дърводелски цех, собственост на местна кооперация, и извършил кражба на електрическа помпа, електромотор и кабели от ел. инсталацията. По случая работи РУП Лом.

В село Мездрея от частен дом, собственост на 83-годишна жена неизвестен извършител проникнал през незатворен прозорец в кухнята и отнел 300 лв.

В село Якимово неизвестен извършител откраднал 360 метра проводници от три междустълбия на ел. мрежата.

В бюлетина се съобщава и за побой. Трима мъже разбили входната врата на къщата на 39-годишен мъж в село Долно Линево и нанесли побой на собственика- удари и ритници в областта на главата, ръцете и тялото. Пострадалият е прегледан в МБАЛ Лом и освободен, без опасност за живота и здравето. По случая е образувано досъдебно производство срещу тримата мъже в РУП Лом.

Вижте още

Събират капачки за соларна пейка във Видин

Започна събирането на пластмасови капачки, които ще бъдат продавани, а със събраните средства ще се изгради соларна пейка във Видин. Инициативата е на пет дами от Видин, сред тях е и  Ели Цветанова- учител в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин : "Това е първа стъпка към събирането на една не малка сума за обект, който си заслужава да има в..

публикувано на 03.06.20 в 14:24
нова подемна машина, Враца

Нова подемна машина създадоха във Враца

От завод във Враца, собственост на италиански бизнесмени, излезе първия прототип на подемна машина, която може да бъде използвана както като телескопичен товарач, така и като кран.  Машината "Amov M 140" е единствена в сектора си, както по своя дизайн, комфорт, подемен капацитет, така и по своята компактност. Създателите й твърдят, че..

публикувано на 03.06.20 в 14:22

Нов стенопис посреща учениците на Английската гимназия във Видин

Нов стенопис , по мотиви от творби на Йордан Радичков, краси фоайето на  Гимназията с преподаване на чужди езици във Видин. Стенописът е и зрисуван от световно известния творец Станислав Трифонов - Nasimo и неговия екип. Идеята е на Училищното настоятелство. Първи успяха да видят произведението завършващите ученици, които се явяваха на матури...

публикувано на 03.06.20 в 14:21

63-ма домашни помощници започват работа в община Видин

63-ма души в община Видин, които до скоро са били безработни, ще са домашни помощници. Ще плащат битови сметки и ще пазаруват. Те ще помагат на лица, поставени под карантина заради COVID-19, възрастни над 65 години, които не могат да се обслужват сами, хора с увреждания и техните семейства, както и на самотни родители с деца до 12 години...

публикувано на 03.06.20 в 14:00

Изследват за COVID-19 работещите в социалните заведения в област Монтана

Изследваха за COVID-19 работещите в социалните заведения в област Монтана. С бързи тестове ще бъдат обхванати и потребители на социални услуги   Регионалната здравна инспекция в Монтана осигури бързи тестове за изследване на коронавирус. Средствата се отпускат целево. Тестовете ще се използват за изследвания на потребителите на социални услуги...

публикувано на 03.06.20 в 13:45

Разширяват гробищния парк в Белоградчик

От години един от болните въпроси в Белоградчик е гробищният парк. Неговият капацитет отдавна е запълнен.  По тази причина общинското ръководство е взело решение през тази година да преобразува имот с площ от 34 412 кв.м. от "горски имот" в гробищен парк. Този терен представлява горска територия с начин на трайно ползване "друг вид..

публикувано на 03.06.20 в 12:20

В Монтана пребиха младеж заради блуза на футболен отбор

Група от неустановени лица, носещи качулки и шапки, нападнала 16-годишен врачански жител на площад "Жеравица" в град Монтана. Те му нанесли побой, след което свалили и взели тениската и блузата, с която е бил облечен - черна фен блуза на футболен клуб.  На пострадалото момче са причинени охлузвания и наранявания на различни места по тялото.  По случая е..

публикувано на 03.06.20 в 11:44