Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио ВИДИН- 5 години близо до хората

Точно преди 5 години, на 1 март 2009 година, Радио ВИДИН започна да излъчва своята програма. В деня на старта, в стената до входа на Радиото бе вградена капсула с послание към потомците, подписано от генералния директор и председател на Управителния съвет на БНР Валерий Тодоров и членовете на УС на БНР Любомир Пеевски, Пламен Костов, Соня Касаветова, Станислав Буковалов. Текстът гласи:

"Скъпи приятели,
Днес, 1 март 2009 година, когато благославяме за живот Радиостанция ВИДИН- седмата регионална радиостанция на Българското национално радио и първата, която напълно отговаря на предизвикателствата на цифровото радио, би ни се искало с мъдростта на Петър Дънов да изречем: "Поставете Доброто за основа на дома си, Правдата за мерило, Любовта за украшение, Мъдростта за ограда и Истината за светило". Но тъй като никой от нас не се чувства морално овластен да раздава нито индулгенции, нито да прави завещания, просто ще ви пожелаем: "Бъдете себе си!" Или както казваше Левски, "Времето е в нас и ние сме във времето".


Пет години по-късно, ето какво ни пожелахте и вие, слушателите на Радио ВИДИН, в едно от най-обичаните предавания "Пица на парче":

"Да сте живи, да сте здрави, да ви има още дълги години, да радвате нашите сърца", пожела Славка Минева от село Ново село.

"Честита Баба Марта, честит рожден ден. Желая ви все така да сте усмихнати, здраве и успехи във всяко ваше начинание", тези хубави думи отправи Снежи от село Покрайна.

"Честит пети рожден ден на нашето любимо Радио ВИДИН, на любимите водещи и всички, които работят в него. Това е най-интелигентното радио- без чалга и с много българска музика. Продължавайте да ни радвате още много пъти по пет години", пожела и редовната ни слушателка Тинка Савова.

Поздравления за празника РАДИО ВИДИН получи и от някои от звездите в българската музика:
 
"Честит пети рожден ден на РАДИО ВИДИН. Бъдете живи и здрави, като Баба Марта- весели и засмени и продължавайте да подкрепяте хубавата българска музика", пожела Мария Мутафчиева от  "Мери Бойс Бенд".

"Пожелавам ви много слушатели и занапред и слушайте повече българска музика", заръча Славчо Николов от рок-група "БТР" и "Фондацията".

"Честит 5-ти рожден ден, на вас РАДИО ВИДИН. За мен е чест и удоволствие за поредна година да имам възможността да честитя вашия празник",
сърдечна бе и Михаела Филева.

Много благодарим на всички наши приятели и да си пожелаем здраве и успех!

В галерията със снимки ще видите и как екипът на Радио ВИДИН успява да бъде БЛИЗО ДО ХОРАТА.
Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45