Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Огнян Първулов: "Желая на екипа да прави радио с любов"

Снимка: РАДИО ВИДИН

На 1 март, РАДИО ВИДИН навършва пет години. Вълнуващо е да споделиш такъв празник  с хората, които са били в началото, при създаването на медията и си спомнят за изпитанията и предизвикателствата преди и след като в ефир за първи път прозвучава сигналът на Регионалната радиостанция (РРС) на БНР. Убедена съм, че тези пет години не са малко и означават много за всички нас, които слушаме радио и живеем в Северозападна България. В празничното издание на Автобиография Северозапад специален гост е директорът на РАДИО ВИДИН- Огнян Първулов, който ни разказва за началото, за пътя и бъдещето на най-голямата медия в региона. И на рожден ден, като на рожден ден- ще имаме поздрави и пожелания от наши приятели и гости на Автобиография Северозапад.
За откриването на местна радиостанция на Националното радио се говореше много отдавна. Поне моите спомени са такива и ме връщат 10 години назад. Но къде заварва новината, че във Видин ще бъде създадена РРС, главният ни герой, Огнян Първулов?

Оказва се, че пътят от Видин до Шумен не е еднопосочен. Огнян Първулов е роден тук, в крайдунавския град, но отраства в Шумен. Там за първи път се среща с радиото и започва работа. Как обаче става това?

"Радиото е електронна медия и трябва да е новатор при въвеждането на нови технологии. Аз така разбирам мисията и задачата на една регионална радиостанция, ние да сме билзо до хората, там ни е мястото, там е нашата писта. Ние не сме на трибуната, не размахваме пръст на хората. Искаме да сме техен приятел, техен спътник. Да ни чувстват като приятели, да ги информираме, да ги забавляваме, да сме с тях, когато имат нужда от нас",
разказва за ролята на радиото в живота на слушателите, Огнян Първулов.

Да промениш целия си живот, да поемеш към родното си място след години, за да станеш част от едно от най-значимите събития в Северозападния регион през последните 20 години не е лесно решение. Главният герой в Автобиография Северозапад- Огнян Първулов- го взима и не съжалява, защото Видин е неговото родно място.

За петте години от съществуването си, РАДИО ВИДИН доказа, че освен най-голямата регионална медия в Северозападния край е и най-бързо развиващата се радиостанция тук. Не е случайност, че радиото успя да се наложи бързо в интернет, но как стана това и защо, ни разказва още Огнян Първулов.

"Има много хора от Северозападния край, които живеят в чужбина. Ние гледаме на тях като наша аудитория и именно чрез интернет можем да ги информираме, така, че те да се чувстват по някакъв начин близо до родния си край. Това е една задача, която мисля, че добре изпълняваме. Стоим много добре в интернет пространството, имаме аудитория, която по последни данни е над 450 хиляди, което е повече от жителите на целия Северозапад взети заедно."

За развитието на една медия от съществено значие, освен техническото обезпечение е и екипът, който стои зад нея. Ето защо, когато попитах Огнян Първулов, пет гидини много или малко са, той ми отговори така:

"На правилния път сме, трябва да вървим по него. Всеки един колега, със своята индивидуалност, дава цвят на нашата програма. Благодаря на екипа на РАДИО ВИДИН за това, което правят. Искам да им пожелая да са живи и здрави, да правят радио с любов, защото направеното с любов е красиво."

За празника РАДИО ВИДИН получи много честитки и поздравления, но две от тях намират място в Автобиография Северозапад. Гласът на предаването- режисьорът и актьор Петьо Цеков, директорът Мирослав Кръстев и музикантите на Симфониета- Видин, които поздравиха радиото по специален начин.

Когато започнах да водя Автобиография Северозапад не знаех, че ми предстои вълнуващо приключение. Магията на радиото е нещо, което не мога да опиша с думи, но мога да разкрия, че тук в РАДИО ВИДИН открих много повече от добри професионалисти. Открих приятели!

Честит празник, уважаеми колеги! Бъдете живи и здрави!

Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45