Марк Жирардели става съветник на министъра на туризма

Марк Жирардели

Легендата на ски спорта Марк Жирардели ще бъде съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова по въпросите на зимния туризъм.

Основната цел на България е да стане разпознаваема като целогодишна туристическа дестинация в първите пет на европейския пазар, каза министър Ангелкова. Сред приоритетите си тя изброи създаването на устойчива национална стратегия по туризъм с опит върху регионалните брандове, маркетингова национална стратегия, създаването на национален фонд за туристическа инфраструктура и туристически атракции, уреждане на правния статут и управлението на националните курорти, развитие на специалните видове туризъм. 

Според Жирардели България трябва да анализира силните си страни и да съсредоточи работата си в тази посока. Той ще препоръча на министъра да се направи детайлен анализ на състоянието на инфраструктурата и да се работи за нейното подобряване. Отличното обслужване и обучението на кадрите прави продукта успешен и води до повишаване на неговата цена, подчерта Марк Жирардели.