Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Жирардели става съветник на министъра на туризма

Марк Жирардели

Легендата на ски спорта Марк Жирардели ще бъде съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова по въпросите на зимния туризъм.

Основната цел на България е да стане разпознаваема като целогодишна туристическа дестинация в първите пет на европейския пазар, каза министър Ангелкова. Сред приоритетите си тя изброи създаването на устойчива национална стратегия по туризъм с опит върху регионалните брандове, маркетингова национална стратегия, създаването на национален фонд за туристическа инфраструктура и туристически атракции, уреждане на правния статут и управлението на националните курорти, развитие на специалните видове туризъм. 

Според Жирардели България трябва да анализира силните си страни и да съсредоточи работата си в тази посока. Той ще препоръча на министъра да се направи детайлен анализ на състоянието на инфраструктурата и да се работи за нейното подобряване. Отличното обслужване и обучението на кадрите прави продукта успешен и води до повишаване на неговата цена, подчерта Марк Жирардели.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!