Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Неделник" от 1 март 2015 година. 6 години Радио Видин.

22
Снимка: Пламен Генчев

Днес, 1 март  е празничното издание на предаването "Неделник", защото на тази дата е рожденият ден на Радио ВИДИН. Днес е и Баба Марта. Аз, вашият водещ Красимир Каменов, този път съм извън студиото ,на площад "Бдинци", от там, от изнесеното студио звучи това празнично предаване. С мен е и целият екип на Радио ВИДИН. Екипът, който се стреми да е в постоянен контакт със своята аудитория, затова нашето лого е "Близо до хората". 

Вие, уважаеми слушатели, ежедневно и ежечасно ни намирате и в ефира, и в интернет, за да ни слушате online, да видите и чуете събитията от деня в сайта на РАДИО ВИДИН, да ни кажете какво мислите в профила на Радиото във Фейсбук.

Така, в постоянно общуване с нас, ни помагате да откриваме темите, въпросите, събитията, които ви интересуват, и които заедно обсъждаме в предаванията ни всеки ден. Заедно споделяме проблеми и търсим решения. Заедно работим, заедно мечтаем, заедно сме в делничните вечери, когато е време и да се позабавляваме и помечтаем. Говорим си за ежедневието, за паметта и историята, за обичаите и традициите на нашия регион, за националните и европейските норми и ценности, за всичко, което искаме, правим, търсим. Заедно делим и делничните, и празничните дни на българския Северозапад.
В ефира на РАДИО ВИДИН място винаги има за вашите различни музикални вкусове- от автентичното звучене и съвременните интерпретации на изворния фолклор, през рок класиката и българските евъргрийни, безсмъртните виртуози на джаза и вечната класика, до най-новата стилистика от всички географски ширини. 

На площад "Бдинци" и в ефира на Радио ВИДИН празнуваме заедно шестият ни рожден ден, шест години в ефира на Северозапада, 6 години новини, музика и настроение

Какво се случва днес! Ще почерпим, а за вас готви Ангел Ангелов с Юнашкия тиган.
Община Видин подготвя рекорд за най-дългата мартеница.  Измерването е в присъствието на нотариус и независими свидетели. На площада има и работилница "Марта орисница", в която се изработват мартенички. Тук ще бъде показана и най-голямата жива мартеница. В празника участва и клубът  по възстановки "Бдинци", за да разбуди града с хайдушките пушки.

Веднага след края на предаването "Неделник", в "Шарена сол" празникът продължава на площада заедно с ансамбъл "Дунав".
Бъдете част от нашия празник! За хубавата музика този път  се грижат двама звукорежисьори Силви Сливенов и Марина Димитрова. 6 години Радио ВИДИН! Празнуваме заедно!

Вижте още

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада ! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов . Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на..

обновено на 01.03.19 в 07:14
Радио Видин отвътре

Видео от "кухнята" на Радио Видин по случай 8-ата ни годишнина :)

Радио Видин вече 8 години близо до хората Радио  ВИДИН  е звук и светлина в ефира. То е широко отворен прозорец, разкриващ богата и пъстра гледка към хората, съдбите им и събитията от Северозападна България. Правим го с любов, ентусиазъм и професионализъм. Събираме късчета от живия живот – и радост, и болка, и щастие, и неволя, и сила, и слабост, и смях, и..

публикувано на 01.03.17 в 09:45