Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образователната система Music Together навлиза в България

Светлана Авдала работи в къщата музей "Панчо Владигеров", където вече развиват американската образователна система Music Together и се надяват повече семейства да се заинтригуват от интересната идея. А идеята е да се обърне внимание на музикалното образование на децата до 6-годишна възраст, защото се смята, че дотогава всяко от тях може да развива природните си дадености като музикалност и ритмичност чрез игра и специални занимания.


Типично по американски, Music Together е стройна система, създадена да бъде в еднаква степен комерсиална и достъпна, но от друга страна без компромис в качеството на материала. Към уроците има приложени музикални примери - песни, които привличат най-малките и се харесват на по-възрастните. Изискване на системата е сред примерите да има музика от цял свят, с особено внимание към местните автори. Затова екипът на къщата музей "Панчо Владигеров" тепърва ще се обръща за съдействие и към българските композитори и текстописци.

Чуйте в звуковия файл още подробности за образователната система в интервюто със Светлана Авдала за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!