Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна наситена с турнири година за Северозападните клубове по канадска борба

Снимка: СКК "Селановци 2006"

След като оставиха зад гърба си успешна 2017 година, северозападните клубове по канадска борба "Селановци 2006" и "АЕЦ Козлодуй 2006" очакват ангажирана 2018 година, изпълнена със състезания и турнири.

Старши-треньорът на двата клуба Любен Иванов определи като "най-важно" картотекирането във федерацията:

"Първото и най-важното е картотекирането в Българската федерация, което вече започна. Трябва да се подготвят картотеките, а после да се парафират, за да могат състезателите да имат право да участват в турнирите и състезанията."

Важна юридическа задача засяга бъдещето на ККБ "Селановци 2006", макар и да е само формалност. Предстои пререгистрация на клуба в съда.

"Между май и юни трябва да се пререгистрираме, защото през тази година ни изтича регистрацията.", отбеляза Любен Иванов.

Снимка2018 година ще се отличава с "много състезания". В календара залягат Държавното първенство в Банско, Европейско първенство в София, Световно първенство в  Турция, международният турнир в Селановци и традиционният северозападен турнир "Белоградчик Open".

"Очакват ни много състезания. Между 13 и 15 април е Републиканското първенство в Банско. То по същност е държавно първенство, което е квалификация за всички състезатели. Първите двама в класирането взимат квоти за Европейското и Световното и стават участници в националния отбор. Европейското първенство ще е в София, в зала "Фестивална", и ще се проведе от 26 май до 3 юни. В турския курортен град Анталия ще е Световното - от 13 до 22 октомври. Местният турнир в Селановци ще бъде на 13 октомври, а турнирът на северозапада, носещ името "Белоградчик Open", ще е през август. Има и международен турнир в Благоевград през тази година, той е на 20 ноември. Една наситена година.", анализира предстоящите състезания Любен Иванов и допълни:

"Очаквам още по-добро представяне от моите състезатели."

Вижте още

"Сини" фенове от Мездра отбелязаха 106-ия рожден ден на футболния "Левски"

Фенове на футболен клуб "Левски" отбелязаха 106-ия рожден ден на любимия си отбор в Мездра. Те се събраха в градския парк и под полицейски ескорт се отправиха към паметника на Апостола в града. "Сините" фенове носеха знамена и запалени факли и изпълниха химна на отбора. Те поднесоха венец на паметника и по този начин изразиха любовта си..

публикувано на 25.05.20 в 11:02

Във ФК Монтана няма с коронавирус

Всички проби на футболистите на Монтана за COVID-19 са отрицателни, съобщиха от стадион „Огоста”. В сряда състезателите и треньорския щаб бяха изследвани за коронавирус. От лабораторията в София информираха, че няма място за притеснение. Отборът ще продължи подготовката си, съгласно указанията на БФС, за спазване на всички противоепидемични мерки.

публикувано на 24.05.20 в 14:55

"Ботев" Враца води тренировки, но чака падане на още забрани

Тренировките във врачанския Ботев се водят съобразно предписанията на здравния министър, гарантира старши-треньорът на елитния клуб Антони Здравков. Заради пандемията от коронавирус, играчите се готвят на групи от по 6-8 човека, което пречи на както на общофизическите, така и на тактическите занимания. До подновяването на футболното..

публикувано на 24.05.20 в 08:11

Оперираха футболист на Ботев Враца

Полузащитникът на врачанския Ботев Владислав Узунов претърпя операция в столична клиника, след като е получил травма в ахилеса. При подновяването на тренировките на елитния клуб Узунов е пристигнал с болки, а след два дни е преминал прегледи, които са установили, че трябва да се подложи на операция. 28-годишният футболист ще може отново..

публикувано на 23.05.20 в 08:55

"Кариана" се събира на 1 юни

Футболистите на тима от Ерден първо ще направят задължителните тестове за COVID-19. Ден-два след като излязат резултатите за коронавирус ще започнат заниманията на терена в село Ерден. Тренировките ще се провеждат съгласно указанията на БФС.  Един играч от стария тим няма да се яви на 1 юни. Халфът Симеон Русев напусна "Кариана" по собствено желание.

публикувано на 22.05.20 в 14:31

ЦСКА и Ботев се разбраха за контрола

ЦСКА уреди контрола с врачанския Ботев . Спарингът ще трябва да запълни времето за подготовка преди подновяването на първенството у нас, което е на 5 юни. Засега съперниците са се разбрали да се срещнат на 30 май на базата на "червените" на "Панчарево" . Информацията беше потвърдена от старши треньора на врачани Антони Здравков. Той изпитва..

публикувано на 21.05.20 в 09:54

В Монтана се събраха, направиха тестове за коронавирус

След два месеца и една седмица извънредна почивка футболистите на Монтана се събраха на стадион “Огоста”. Заради извънредната ситуация в страната с covid-19 мачовете бяха прекратени. Всички играчи направиха тестове за коронавирус. В следващите дни ще станат ясни и резултатите от лаборатория в София. Монтана ще стартира официално подготовка на 25 май...

публикувано на 20.05.20 в 16:32