Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акцията "Бъди човек" ще зарадва възрастни хора във Видинско

2
Кутията в СУ Цар Симеон Велики - Видин
Снимка: Ивайло Петков

Великденската кампания на инициативата "Бъди човек" започна във Видинско. Акцията се организира в подкрепа на възрастни хора на село. Двамата млади хора, които се ангажират с нея са Антонина Лозанова и Ивайло Петков.

"Акцията "Бъди човек" се провежда по време на коледните и великденските празници и тази година ще има акция и за Великден. Събират се средства в две училища в град Видин - ППМГ "Екзарх Антим I" и СУ "Цар Симеон Велики". Хората могат да подпомагат и с пакети, като в събитие в социалната мрежа сме посочили как може да стане това. А със събраните парични средства ще бъдат закупени хранителни продукти, ще бъде показана фактура, касов бон на закупените неща, за да се докаже, че средствата наистина са оправдани по направление и предполагам ще се наложат и разходи за транспорт", обяснява организаторът Антонина Лозанова.

Ивайло Петков разказва как се е включил в акцията преди дни:

"Всичко се случи в миналата събота, когато отидох на снимки за един нов клип на Антонина и тя ми разказа за инициативата, която тя предприема за нашия град. Аз я попитах дали и аз не мога да помогна с нещо, дали мога да се опитам да издействам някаква урна, или по някакъв начин и моето училище да се включи. И още в понеделник отидох при помощник директора ни Светла Пешева, говорих с нея и тя прие идеята много добре. И във вторник, голямото междучасие, във фоайето на училището ни беше поставена една кутия за дарения. Помолих дали ще мога да мина през всички класове, през всички паралелки на моето училище и да разглася тази новина, за да могат повече хора да се включат и да се запознаят с идеята. И във вторник до последния час успях да обиколя класовете и вече от тогава се събират дарения и в гимназията."

Кампанията продължава до 29 март, а подготвените пакети с храни за Великден ще бъдат раздадени на хората, живеещи в село Върбовчец. Хранителните продукти трябва да са с по-дълъг срок на годност.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Административният съд в Монтана отмени решение на ОИК - Вълчедръм

Административният съд в Монтана  отмени решението на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм от 6 април, с което е отказано предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на общината Иван Барзин.   Той е уличен от КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) в конфликт на интереси, за..

публикувано на 25.04.24 в 08:35

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50