Вяра не губи вяра, че ще оздравее

Снимка: Личен архив


5-годишно чаровно и лъчезарно момиче, въпреки крехката си възраст, се изправя пред тежко изпитание - тумор в последен стадий на надбъбречна жлеза. Диагнозата е поставена в края на месец август тази година след болки в корема и продължително висока температура. Към днешна дата детето е отслабнало, след като е преминало през две химиотерапии, предстоят и още. 

За операция и лечение на малката Вяра Юсева в германска клиника са необходими 63 000 евро. Парите са събрани с помощта на добри хора, предстои да се насрочи и дата за операция, ще трябват и още средства обаче за следоперативно лечение, което, по предварителни изчисления, ще струва още толкова, тъй като може да се наложи и използване на стволови клетки.

Съпричастни с болката на семейството са много хора в страната, организирани са редица инициативи предимно в София, като благотворителни базари и концерти. За да помогнат за лечението на момичето, популярни лица разпродават вещите си на търг. Семейство от Самоков се отказва от цветята в сватбения си ден, като парите дарява лично на родителите на Вяра.

Във Видин са поставени 10 дарителски кутии, една има и извън града. Цялата кампания в помощ на детето движи Милена Петрова, близка до семейството, която възнамерява да организира базар на 25-и и 26-и октомври пред СУ "Цар Симеон Велики". В момента очаква разрешение от видинската Община.

Семейството на детето е родом от Видин, но от години живее и работи в София. Дълго време нямат деца, докато не осиновяват Вяра, тяхната вяра и светъл лъч в доброто. Радват се на хубавите моменти с нея и казват, че годините, прекарани заедно, са най-пълноценните и осмислят цялото им съществуване.

"Вяра няма търпение да се върне в детската градина при своите приятели, да излиза и да играе навън, но в момента не може, защото е на болезнени инжекции", каза Милена и призова за повече човещина към децата.

Тя е достигнала до убеждението, че "който дарява, не обеднява".

"Всички имаме деца, никой не вярва, че ще се случи на неговото, нито едно дете не заслужава да изживее този ад",
завършва разказа си със сълзи на очи младата майка на две малки деца.

Превод по сметка в банка ЦКБ АД, Клон "Възраждане"

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG64CECB979040Н8201300

Титуляр на сметката: Вяра Любенова Юсева

Pay Pal vyarayuseva@abv.bg или на www.qki.bg


Вижте още

Туроператори: Туристите търсят преживявания, а не дестинации

Част от проблемите на българския туризъм са идентифицирани и на европейско ниво. Един от тези проблеми е свръхрегулацията. Това заяви в Берковица Ирина Найденова- зам.председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/. "И в Европа се отчита, че има свръхрегулация в областта на туризма. Пред..

публикувано на 05.12.19 в 16:44

Атанас Скатов- мисия "Чиста планета"

Атанас Скатов гостува тази вечер във Видин по покана на туристическо дружество "Бонония". Пред видинчани ще говори за своите постижения тази година и за замърсяването на планетата. "През 2016 и тази година бях на едни и същи експедиции. Само за три години трябва да знаете, че ледниците са коренно променени и са масово разтопени. От затоплянето на..

публикувано на 05.12.19 в 16:25

Доброволецът - важен за обществото (снимки + видео)

Oтбелязваме Международния ден на доброволеца , който за първи път се чества през 1985 г. по инициатива на ООН. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ. По този повод на паркинга пред крепостта Баба Види във Видин се проведе пожаро-тактическо..

публикувано на 05.12.19 в 15:52

Показват най-добрите картини от пленери в Берковица

Изложба с творби от пленерите "Берковска пролет" е подредена в художествената галерия "Отец Паисий" в град Берковица. В залата за временно изкуство са показани 26 картини, които ще могат да бъдат разгледана до 5 януари, каза уредникът Валентин Герасимов: "Тук сме подредили една изложба "Най- доброто" от пленери, които се правят в Берковица..

публикувано на 04.12.19 в 16:10

Нарисувай си спокойствие

Арт-вечери на чаша вино събират хора от различна възраст и професия в уютно малко ателие във Видин. Идеята - с рисуване да се освободят от стреса. Тиха релаксираща музика изпълва кокетното ателие на видинската художничка Надежда Карамфилова - Нана . Чаши вино, стативи с бял лист и тубички с разноцветна боя допълват обстановката. Такива..

публикувано на 04.12.19 в 15:04

В „Музикална зона“ слушаме дуетните изпълнения на Хулио Иглесиас от албума „México & Amigos“

Най-продаваният и успешен латино артист за всички времена продължава да пише история в музиката. През 2017г. Хулио Иглесиас издаде първия си дуетен албум в легендарната си звукозаписна кариера. Той носи заглавието “MÉXICO & AMIGOS”.  С този проект  Хулио Иглесиас затвърждава връзката, която има с музикалното наследство на Мексико, интерпретирайки..

публикувано на 02.12.19 в 09:21

"Неделник" от 1 декември 2019 година

"Неделник" е тук. Гроздето стана на вино и замирисва вече на Коледа, нали? Преглеждаме по традиция старите вестници за начало. След това Ангел Ангелов ни разказва за едно събитие в Копривщица-  Деня на шопската спържа и суджука! Майстора грънчар Куман Жеков , който твори във Враца подготвя първата си изложба този месец. За нея ще ни..

публикувано на 01.12.19 в 13:47