Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вяра не губи вяра, че ще оздравее

Снимка: Личен архив


5-годишно чаровно и лъчезарно момиче, въпреки крехката си възраст, се изправя пред тежко изпитание - тумор в последен стадий на надбъбречна жлеза. Диагнозата е поставена в края на месец август тази година след болки в корема и продължително висока температура. Към днешна дата детето е отслабнало, след като е преминало през две химиотерапии, предстоят и още. 

За операция и лечение на малката Вяра Юсева в германска клиника са необходими 63 000 евро. Парите са събрани с помощта на добри хора, предстои да се насрочи и дата за операция, ще трябват и още средства обаче за следоперативно лечение, което, по предварителни изчисления, ще струва още толкова, тъй като може да се наложи и използване на стволови клетки.

Съпричастни с болката на семейството са много хора в страната, организирани са редица инициативи предимно в София, като благотворителни базари и концерти. За да помогнат за лечението на момичето, популярни лица разпродават вещите си на търг. Семейство от Самоков се отказва от цветята в сватбения си ден, като парите дарява лично на родителите на Вяра.

Във Видин са поставени 10 дарителски кутии, една има и извън града. Цялата кампания в помощ на детето движи Милена Петрова, близка до семейството, която възнамерява да организира базар на 25-и и 26-и октомври пред СУ "Цар Симеон Велики". В момента очаква разрешение от видинската Община.

Семейството на детето е родом от Видин, но от години живее и работи в София. Дълго време нямат деца, докато не осиновяват Вяра, тяхната вяра и светъл лъч в доброто. Радват се на хубавите моменти с нея и казват, че годините, прекарани заедно, са най-пълноценните и осмислят цялото им съществуване.

"Вяра няма търпение да се върне в детската градина при своите приятели, да излиза и да играе навън, но в момента не може, защото е на болезнени инжекции", каза Милена и призова за повече човещина към децата.

Тя е достигнала до убеждението, че "който дарява, не обеднява".

"Всички имаме деца, никой не вярва, че ще се случи на неговото, нито едно дете не заслужава да изживее този ад",
завършва разказа си със сълзи на очи младата майка на две малки деца.

Превод по сметка в банка ЦКБ АД, Клон "Възраждане"

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG64CECB979040Н8201300

Титуляр на сметката: Вяра Любенова Юсева

Pay Pal vyarayuseva@abv.bg или на www.qki.bg


Вижте още

"Неделник" от 29 март 2020 година

Ето го. "Неделник" брой 302-ри вече е тук. Започваме със старите видински вестници за начало, защото и нашите пра дядовци са имали своите грижи. И то доста сериозни. Mакар и със скромна осанка, църквата "Св. Георги" в белоградчишкото село Орешец вече два века обгръща със светлина всеки, пристъпил прага и. За нея ще чуем разговора на..

публикувано на 29.03.20 в 14:56

Ралица Ерик: В Италия паника няма, но хората ги е страх

Пусти улици , затворени училища и магазини, неработещи кафенета, празни паркове... Към днешна дата гледката е нормална за всяка страна, попаднала в капана на пандемията от коронавирус. След Китай, сред най-засегнатите страни, с най-висока смъртност, е Италия.  Ралица Ерик е от Видин , но от 20 години живее в малкото градче Санта Кристина..

публикувано на 27.03.20 в 14:00

Нежеланите кучета - как се отнасяме към тях

Натали Митова живее във видинското село Генерал Мариново. Преди няколко месеца й отровили 4 от кучетата, в момента се грижи за 6 малки кученца, които намерила изхвърлени, а преди дни чува как бият куче в двора на съседката. Сподели, че вече не иска да мълчи за агресията на хората над животните . На 20 март, към 8.00 часа, чува удари и пищене:..

публикувано на 26.03.20 в 15:29

"Неделник" от 22 март 2020 година

Празни са улиците на градове и села. Какво да се прави!!! Това е положението и трябва да се съобразяваме. Хайде да си напълним душите с Радио ВИДИН и брой 301- ви на предаването "Неделник". Разлистваме старите вестници за начало за да научим какви тегоби и грижи са имали нашите прадеди. Знаете ли, че на 21 март се отбелязва международния..

публикувано на 22.03.20 в 13:51

Кампания за почистване започна в Кула

Гражданското движение "Северозапазване" от град Кула започна нова кампания. Нарекли са я "Вдигни боклук- изчисти място доброволно". Идеята е всеки да направи нещо за града. "Всеки може да изчисти мястото пред къщата си, пред блока. Идеята е да заснеме мястото преди и след почистването, един кратък видеоклип, да ни го изпратят на страницата на..

публикувано на 19.03.20 в 15:10

„Музикална зона“: The Frajle- Четири дами, едно шоу

Четири дами ... Мария Миркович , Наташа Михайлович , Йелена и Невенa Бука са членове на квартета The Frajle. Изпълненията, които завладяват публиката от 2009 г., ги отличават от останалите изпълнители на музикалната сцена и привличат публика с различни музикални предпочитания.  Когато правят шоу, Фрaйле успяват да постигнат това, което мнозина никога..

публикувано на 16.03.20 в 09:05

"Неделник" от 15 март 2020 година

Никога не съм предполагал, че юбилейното издание на предаването "Неделник" /брой 300/ ще бъде по време на извънредното положение. Заради коронавируса. Бъдете внимателни. Живота продължава, но всичко зависи от нас. В предаването започваме с преглед на старите вестници разбира се. С една интересна и благородна кауза се е захванал Иво Иванов..

публикувано на 15.03.20 в 13:46