Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио ВИДИН- 10 години близо до хората

| обновено на 01.03.19 в 07:14
Снимка: Радио Видин (архив)

На 1 март 2019 година Радио ВИДИН празнува 10 прекрасни години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада! С един незабравим концерт на уникалния Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета- Видин с диригент Свилен Симеонов. Събитието е  от 18:00 часа в зала "Филхармония“.


Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на Българското национално радио. Медията стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Седем  месеца по-късно програмата се увеличава на 12-часова. На петата година от старта Радиото излъчва 18 часа собствена програма, а днес вече предлага 24-часова програма, поддържа интернет страница и профили в социалните медии Facebook и YouTube.


За 10 години Радио ВИДИН спечели много награди, включително и наградата "Сирак Скитник" за радиожурналистика, с която беше отличен Пламен Коцев, редактор в Радио ВИДИН. Но най-голямата награда е, че Радио ВИДИН успя да спечели доверието на аудиторията.


Според данните от представително проучване на независимата международна маркетингова компания Ipsos България Радио ВИДИН е втората най-слушана сред програмите на Българското национално радио. Въпреки регионалния си профил и силно лимитирано географско разпространение, Радио ВИДИН се нарежда на девета позиция сред всички радиостанции в страната.


Ръстът на слушателската аудитория на Радио ВИДИН намира своето естествено обяснение във факта, че от момента на създаването си Радиото остава вярно на максимата да е „близо до хората“. То е в услуга на своите слушатели и потребители със стремежа си да информира, образова, възпитава и забавлява.


През десетте години, в които съществува, радиото на Северозапада успя да изгради свой собствен разпознаваем облик и има стабилни позиции в ежедневието на слушателите.


Радио ВИДИН получи поздравителни адреси по случай юбилея от генералния директор на БНР Александър Велев, народните представители Владимир Тошев, Цветан ТопчиевИрена Димова, областния управител на област Видин Албена Георгиева, областния управител на област Монтана Росен Белчев, кмета на община Видин Огнян Ценков, кмета на община Монтана Златко Живков, кмета на община Белоградчик Борис Николов, кмета на община Мездра Генади Събков, кмета на община Оряхово Росен Добрев, кмета на община Брегово Милчо Лалов, кмета на община Ружинци Александър Александров, началника на Държавния архив във Видин Светлана Кръстева, председателя на Административен съд Видин Антония Генадиева, писателя Мартен Калеев, от директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева и екипа на медията, от директора на Радио Шумен Ангел Трайков и екипа на медията, от директора на Радио Бургас Кирил Костадинов и екипа на медията, от председателя на Дружество за българо-швейцарско приятелство "Луи Айер" Лом Зоя Апостолова, от директора на Регионална библиотека Враца Силвия Врачовска и екипа на библиотеката, директора на ДПП "Врачански Балкан" Николай Ненчев, директора на Офис НАП Видин Ирена Илиева, секретаря на НЧ "Цвят" Видин Любомир Илиев, директора на ПГТ "Михалаки Георгиев" - Видин Евлогия Манджукова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Инж. Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН

Огнян Първулов: Ще продължаваме да работим за нашите слушатели

На 1 март, през 2009 година, на честота 97.1 мегахерца, беше открита Регионалната радиостанция на БНР - Радио ВИДИН .  "Дунав свързва Видин с Европа! Радио ВИДИН ще го свързва със света!“- това беше  написано тогава върху лист хартия и беше пуснато в бутилка във водите на река Дунав, за да върви "по вода" на новата радиостанция. Броени..

публикувано на 01.03.23 в 12:44

Огнян Първулов: Хората ни вярват, затова полагаме неимоверни усилия, за да не изгубим тяхното доверие

На 1 март 2022 година Радио Видин празнува 13 години в ефира на Българския Северозапад . Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин реализира 24-часова самостоятелна програма и е сред най-слушаните радиостанции в страната. " Да бъдеш лидер е..

публикувано на 01.03.22 в 10:23

Радио ВИДИН навърши 13 години

Радио Видин днес празнува 13-тия си рожден ден в ефира на българскиия Северозапад. Стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. 7 месеца по-късно програмата е увеличена на 12 часа, днес вече е 24-ри часова, но мисията ни остава непроменена: „Близо до хората“.   Нека погледнем какво стои зад числото 13. Според нумерологията..

публикувано на 01.03.22 в 10:17

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Радио ВИДИН празнува със своите слушатели

На 1 март Радио ВИДИН празнува рожден ден. 12 години се радваме на вашата подкрепа, уважаеми слушатели, и верни на обещанието, което дадохме още в началото, оставаме близо до вас. Споделихме и днешния празник и търсим вашата оценка за нашия труд.  По пътя за Кула, на едно кръстовище след село Новоселци е вила "Пчела". Там живее Григорчо Любенов,..

публикувано на 01.03.21 в 15:19

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25