Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

 

Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време.

"Българското национално радио е там, където са и европейските обществени медии. Ние се развиваме и правим това, което правят и хората на Запад. Разликата между нас и колегите ни е това, че ние разполагаме с много по-малко средства. Ако ние правим нещо с  10 единици, те го правят със 100 единици, че и повече. Иначе тенденцията е ясна - радиото вече не е само радио, радиото е една крос медия, в която има всичко. Има социални мрежи, има интернет, има видеа, има снимки и всичко това е начина да стигнеш до слушателите и до читателите, вече и до потребителите на съдържанието, което създаваме. Ние, и всяка станция в системата на БНР, го прави самостоятелно. Вие се развивате много добре в това отношение. Вие сте доста иновативни и това ме радва, същото правим и в София на вече по-централно ниво. Знаете, ребрандирахме или дадохме нова физиономия на нашия сайт, опитваме се да вдигнем потреблението му и влизането в сайта и мога да ви кажа, че само за януари имаме с 30% ръст на импресиите, т.е. на кликванията в сайта, което е страшно много. Стремим се да навлизаме в социалните медии, има чат във Viber, който носи новини и съобщава новини. Това е на Хоризонт. Въобще правят се всякакви възможни неща, но въпросът е... големият проблем за Българското национално радио, въобще за обществените медии в България, е остарялата законова база и недоброто финансиране, неясното финансиране. Финансирането е онова, което всъщност ти гарантира бъдеще и ние наскоро, през януари, направихме една конференция, по случай 83 години от Царския указ, с който е създадено националното радио и поканихме експерти, колеги. Заедно с Българската национална телевизия направихме това и там решихме, че трябва да се предефинира мисията на радиото или по-ясно да бъде дефинирана."

Александър Велев бе във Видин във връзка с 10-ия рожден ден на Радио Видин.  Ето какво пожела той на медията:

"Моето пожелание към вас е да бъдете все така ведри, да работите с плам за развитието на радиото и да си поставяте нови цели, и да ги постигате. Мисля, че много неща сте направили, даже учудващо много. Това, че Радио Видин излиза в национален ефир в Топ 10 и е на девето място, това е уникално. Трябва да го изследваме този пример и може би от тук нататък деветото място ще го забравите скоро и ще вървите по-нагоре."

За юбилея на медията генералният директор подари репродукция на Сирак Скитник.

Кои са най-щастливите моменти в живота на Александър Велев, чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Инж. Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН

Огнян Първулов: Ще продължаваме да работим за нашите слушатели

На 1 март, през 2009 година, на честота 97.1 мегахерца, беше открита Регионалната радиостанция на БНР - Радио ВИДИН .  "Дунав свързва Видин с Европа! Радио ВИДИН ще го свързва със света!“- това беше  написано тогава върху лист хартия и беше пуснато в бутилка във водите на река Дунав, за да върви "по вода" на новата радиостанция. Броени..

публикувано на 01.03.23 в 12:44

Огнян Първулов: Хората ни вярват, затова полагаме неимоверни усилия, за да не изгубим тяхното доверие

На 1 март 2022 година Радио Видин празнува 13 години в ефира на Българския Северозапад . Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин реализира 24-часова самостоятелна програма и е сред най-слушаните радиостанции в страната. " Да бъдеш лидер е..

публикувано на 01.03.22 в 10:23

Радио ВИДИН навърши 13 години

Радио Видин днес празнува 13-тия си рожден ден в ефира на българскиия Северозапад. Стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. 7 месеца по-късно програмата е увеличена на 12 часа, днес вече е 24-ри часова, но мисията ни остава непроменена: „Близо до хората“.   Нека погледнем какво стои зад числото 13. Според нумерологията..

публикувано на 01.03.22 в 10:17

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Радио ВИДИН празнува със своите слушатели

На 1 март Радио ВИДИН празнува рожден ден. 12 години се радваме на вашата подкрепа, уважаеми слушатели, и верни на обещанието, което дадохме още в началото, оставаме близо до вас. Споделихме и днешния празник и търсим вашата оценка за нашия труд.  По пътя за Кула, на едно кръстовище след село Новоселци е вила "Пчела". Там живее Григорчо Любенов,..

публикувано на 01.03.21 в 15:19

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25