Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кариана и Монтана направиха 1:1

6
Снимка: Любо Андреев

Кариана и Монтана си разделиха по една точка на старта на първенството на Втора лига. Мачът, игран на стадиона в Ерден, завърши 1:1. Първият точен  удар към една от двете врати дойде чак в 26-та минута. Тогава от далеч Цветомир Тодоров стреля фронтално срещу вратаря на Монтана, но Марин Орлинов реагира и изби топката в корне под напречната греда. Две по-късно домакините откриха резултата. Чакъров стреля по диагонала отдясно, Орлинов изби топката и при добавката Реджеб Халил бе точен за 1:0.

Тони Тасев възстанови равенството. В 35-та минута Валери Христов центрира от дясно и от непосредствена близост с глава Тасев вкара за 1:1. Тасев можеше да изведе напред монтанци в 43-та минута, но останал сам срещу Начев би над гредата.

През втората част по-чистите положения бяха пред вратата на Монтана. Само добрите изяви на Марин Орлинов запазиха резултата. В 53-та минута параболичен удар на Евгени Игнатов нацели напречната греда. Петп о-късно Тасев се откъсна сам срещу вратара на Кариана, но Начев изби в корнер. В 66-та минута Орлинов извади под гредата дален удар на Игнатов. В 77-та вратаря на Монтана отново показа рефлекс и с пложн отби топката в корнер отново след удар на Игнатов. Краен резултат Кариана – Монтана 1:1.

Сред зрителите на стадиона в Ерден бе и кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

В следващия кръг Монтана приема Несебър. Мачът е в петък от 21 часа на стадион „Огоста”. В събота от 18 часа Кариана гостува на Поморие.

КАРИАНА: П. Начев, М. Николов, Дичев, Търтов, Предев, Русев, Цв. Тодоров, Игнатов /К/ (85 - Цолов), Бастунов, Чакъров (76 – Г. Илиев), Реджеб Халил

МОНТАНА: Орлинов, В. Христов, Ив. Михов /К/, Гаджалов, Пр. Петров, Тасев, Цветков (72 - Антонов), Минков, Йорданов, Дамянов (46 – Д. Илиев), Ат. Илиев

СТАДИОН „Кариана“, 500 зрители

СЪДИЯ – Валентин Станчев

ПОМОЩНИЦИ – Ст. Трифонов, В. Шавов

ЖЪЛТИ КАРТОНИ – Търтов (Кариана); Христов, Михов, Д. Илиев (Монтана)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
БК Монтана

"Монтана" с втора загуба от "Берое"

Баскетболистките на "Монтана" допуснаха втора поредна загуба от "Берое" /Стара Загора/ във финалните плейофи. В зала "Общинска" в Стара Загора монтанчанки отстъпиха с 83:90 точки на Берое.  Утре в Монтана е третата среща . При успех "Берое" печели титлата . При победа за "Монтана" се играе още един мач в зала "Младост" в понеделник. И двете срещи..

публикувано на 20.04.24 в 15:00

"Монтана" приема "Беласица"

Футболистите на "Монтана" приемат "Беласица" /Петрич/ в мач от 29-ия кръг на Втора лига. Двубоят на стадион "Огоста" започва в 17 часа днес.   Заради наказание наставникът Николай Митов няма да разчита на Стивън Кирилов. Полузащитникът Стефан Каменов получи контузия в глезена, но е в групата. Добрата новина за Митов е, че ще може да разчита на..

публикувано на 20.04.24 в 12:53

Злато и сребро за врачани в Сандански

Състезателят на врачанския клуб по борба Владислав Иванов стана републиканския шампион при момчетата. На завършилото в Сандански държавно лично-отборно първенство по класическа борба синът на общинския съветник от Враца Иван Иванов се окичи със златото. При 38-килограмовите Владислав беше безупречен на тепиха, като не даде нито една техническа точка..

публикувано на 20.04.24 в 08:25

Най-добрите футболисти в парламента идват за контрола във Враца

Националният ни футболен отбор, съставен от членове на Народното събрание, ще изиграе днес спаринг срещу ветераните на местния "Ботев". Капитан на трикольорите е Джейхан Ибрямов. Селекционер на депутатския тим е ексминистърът на спорта Красен Кралев , който няма да разчита на контузения бивш министър на образованието Красимир Вълчев ...

публикувано на 20.04.24 в 08:16

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11