Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Божинов се завръща в Ботев /Враца/

Снимка: Жоро Александров

Валери Божинов отново ще облече екипа на Ботев /Вр/. 33-годишният голаджия е постигнал съгласие с кмета на града и президент на клуба Калин Каменов, това съобщи градоначалникът пред спортен сайт.

Божигол игра при врачани и през миналия сезон, като направи някои много силни мачове, които му донесоха трансфер в Левски през зимата. След края на сезона обаче Валери се оказа ненужен на “Герена” и бе освободен от клуба. В момента футболистът се възстановява от контузия. Очаква се той да изгледа днешния двубой срещу Витоша /Бистрица/.

"Валери Божинов е с отбора в момента. Очакваме го да се оправи от контузията си. След това ще се присъедини официално", каза Калин Каменов. Той потвърди, че се водят преговори за таланта на Лудогорец Доминик Янков, който може да облече екипа на врачани, само ако наставникът на "орлите" Стойчо Стоев разреши.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Злато и сребро за врачани в Сандански

Състезателят на врачанския клуб по борба Владислав Иванов стана републиканския шампион при момчетата. На завършилото в Сандански държавно лично-отборно първенство по класическа борба синът на общинския съветник от Враца Иван Иванов се окичи със златото. При 38-килограмовите Владислав беше безупречен на тепиха, като не даде нито една техническа точка..

публикувано на 20.04.24 в 08:25

Най-добрите футболисти в парламента идват за контрола във Враца

Националният ни футболен отбор, съставен от членове на Народното събрание, ще изиграе днес спаринг срещу ветераните на местния "Ботев". Капитан на трикольорите е Джейхан Ибрямов. Селекционер на депутатския тим е ексминистърът на спорта Красен Кралев , който няма да разчита на контузения бивш министър на образованието Красимир Вълчев ...

публикувано на 20.04.24 в 08:16

Тежко гостуване предстои за "Локомотив"

След като навърши наравно като гост и домакин срещите си с първия и втория в класирането на Северозападната трета лига, на „Локомотив” Мездра предстои сблъсък и с третия.  В среща от 24 кръг „железничарите” гостуват в събота от 17.00 часа на „Янтра” Полски Тръмбеш. С актив от 43 точки и голова разлика 50:35 домакините са трети, а мездренчани..

публикувано на 19.04.24 в 16:17

Подготвят трасето за Мотокрос "Рупци"

На 27-и и 28 април край видинското  село Рупци за втора година ще се проведе състезание по мотокрос. В момента се подготвя трасето, като до средата на другата седмица всичко за мотонадпреварата ще е готово, обясни Емилиян Евтимов , който е един от организаторите: "Трасето е 1,7 км. Имаме вече стандартната широчина за мотокрос трасе, което е..

публикувано на 19.04.24 в 15:30

"Берое" поведе на "Монтана" във финала за титлата при жените

Баскетболистките на Монтана загубиха със 72:87 точки от Берое /Стара Загора/ в първа среща от финалните плейофи, играна в зала „Общинска".  Тази вечер, от 19.30 часа, е вторият мач.  Играе се от три победи от пет срещи. Следващите две са в Монтанав неделя и понеделник. Шампионките от Берое доминираха на терена в по-голямата част от мача у дома.  В..

публикувано на 19.04.24 в 12:11

Младшата на "Локомотив" (Мездра) с категорична победа

Юношите младша възраст на „Локомотив” Мездра спечелиха дербито между първия и втория, което им донесе преднина от 6 точки в класирането  при оставащи 5 кръга до края на първенството .  След много добра игра беше победен отборът на "Ком" (Берковица) с 4:0.  В мача на сезона момчетата продължиха доброто си представяне и изиграха най-добрия си мач...

публикувано на 19.04.24 в 10:53

24 часа спорт в Козлодуй

21 и 22 април в Козлодуй ще бъдат изпълнени с много спорт и физическа активност. Спортните събития са заложени в инициативата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" "24 часа спорт". Освен ученици, учители и родители, във физическите активности ще  участват и различни институции, както и спортни клубове от града.  "Този проект датира от 2019 година, беше..

публикувано на 18.04.24 в 16:06