Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова школа е разкрита към Неделното училище във Видин

3
Снимка: Радио ВИДИН


Школа по източно-църковно пеене е разкрита в Неделното училище към Видинската света митрополия. С нея школите стават общо 4, обясни Видинският митрополит Даниил:

"Една по вероучение, друга школа по иконопис, по театрално изкуство, от ноември започнахме школа по източно-църковно пение. От София пътува преподавател, има група от 17 човека. Заниманията се провеждат в залата на Неделното училище."

Работата с деца включва и обучение по религия. Над 170 деца посещават тези часове в училищата и детските градини във Видин, каза още митрополитът:
Видинският митрополит Даниил, Снимка: Радио Видин
"Работата с деца е необходима. Сам Господ е казал: "Не пречете на децата да дойдат при мен". Защото по своята душевна чистота, неизкусени от грехове, децата имат една такава близост до Бога. Със своята присъща чистота децата по-лесно възприемат и за тях е важно в тази още крехка възраст, че има и друг начин да постъпват един с друг, не само така, както са взаимоотношенията им в светска среда, където отношението към слабия е според възможностите и така доколко ще се позволи силните да въздействат върху него."


Летните лагери в Лопушанския манастир също имат своето значение за запознаване на децата с основните християнски ценности.

Чуйте повече в звуковия файл.


Галерия

Вижте още

Снимката на 14 юли 2020 година

За четвърти пореден ден във Видин се организира протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.  Видинчани изказаха разнопосочни мнения за протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Над 230 хиляди лева са предоставените дарения на болницата във Видин за справяне със заразата от Covid-19 . Използвани..

публикувано на 14.07.20 в 18:00

Правят нов път в жилищен комплекс в Монтана

В ж.к. "Пъстренци" в Монтана ще има нов път. След премахването на незаконните гаражи и постройки, Общината ще изгради път до сградата на СБА, съобщи кметът Златко Живков: "Ще има улица, която отива директно на СБА. Такава е имало по плана на града и никога не е правена." Жилищният комплекс е един от най- старите в Монтана. В него..

публикувано на 14.07.20 в 16:45

Предприети са мерки след констатиране на Нюкясълска болест по птиците в община Ружинци

След близо три месеца Областната епизоотична комисия във Видин възобнови регулярните срещи, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Въведената противоепидемична ситуация по отношение коронавирус заразата отложи във времето изпълняваните дейности и ангажименти на институциите, заложени в Плана за контрол и предотвратяване разпространението..

публикувано на 14.07.20 в 16:21

Айляшки Workshop във втория ден на The bridge

Днес е вторият ден от онлайн изданието на The bridge fest, който се провежда за 11-а година във Видин. Тази година фестивалът се провежда онлайн. От 10.00 часа се проведе работилницата по фотография , на която беше показано как да се работи със светлината, дълбочината и различните настройки за една снимка с мобилен телефон. "Първата..

публикувано на 14.07.20 в 15:54

"Враца Велообщество" с походи два пъти седмично

"Враца Велообщество" организира преход с велосипеди от Червения площад до мина Плакалница.  "За Враца специално и за нашите членове правим велопоходи всеки вторник и четвъртък. Днес също ще имаме. Събираме доста дечица от региона. Тръгваме в 18.30 часа от Червения площад в посока Згориград. Преходът е около час, час и нещо. В колона..

публикувано на 14.07.20 в 15:24

В Монтана продължават детските театрални утра и през юли

Детските театрални утра продължават всяка събота и през месец юли. На 18 юли от 11,00 часа ще се играе представлението "Франклин се страхува", а на 25 юли пред публиката ще бъде представен спектакъла "Училище любимо". И двете представления са продукция на Общински куклен театър "Патилан“- Монтана. Детските театрални утра се играят всяка..

публикувано на 14.07.20 в 14:35

Безпроблемно протича записването на седмокласниците във Видин

От днес до 16 юли приетите ученици на първи етап могат да се записват в гимназии или да подават заявление за участие във втори етап. Родители от Видин споделиха, че не са изпитвали затруднение при подаването на документите: "За моята дъщеря Александра Радулова, за да я запишем в Природо-математическата гимназия. Считам, че това е най- доброто..

публикувано на 14.07.20 в 13:45