Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха дарителска кампания за изгорялата конна база в Сираково

Снимка: Фейсбук

Община Борован стартира дарителска кампания за изгорялата конна база в Сираково. Чрез нея трябва да бъдат събрани средства за извозването на изгорелите 11 коня до екарисажа в Шумен, защото не могат да бъдат загробени в селото. Това каза за Радио Видин зам.кметът на общината, Десислава Марковска:


"Отворили сме набирателна сметка, за да съберем пари и помогнем на конната база, защото трагедията е огромна. Целта е с каквото можем да помогнем. Каква ще е сумата, която ще се наложи да бъде платена, ще се установи на място. Таксува се на килограм между 60 стотинки и един лев. Общо 11 кончета са били в базата, като две от тях- бебета. Просто са изгорели живи вътре..."


Припомняме, че пожарът избухна през нощта на 26 януари. Предишният ден коне от базата са участвали в турнир, откъдето са се върнали с едно първо и две трети места. Версиите за пожара са от късо съединение в електрическата инсталация, до умишлен палеж, допълни Десислава Марковска:

"Възможно е палежът да е умишлен. Такива са съмненията и на кмета на Сираково. Хората също масово коментират, че палежът е умишлен. Аз не мога да коментирам дали е така, но хората, които са били там на място, коментират че е умишлен."  

Конете от конната база са помагали и за лечението на деца със специални потребности.


БАНКОВАТА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ Е:

"ИНВЕСТБАНК „ – АД – ФИНАНСОВ ЦЕНТЪР ГР.ВРАЦА


IBAN: BG 11 IORT 73738401692800

BIC: IORT BG SF

КОД И ВИД НА ПЛАЩАНЕ : 44 51 00 – ЗА СТРАНАТА

44 52 00 – ЗА ЧУЖБИНА

ОСНОВАНИЕ – ДАРЕНИЕ В ПОЛЗА НА БАЗА "КОМИТСКИ С СПОРТ" С.СИРАКОВО




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Селскостопанската гимназия в Георги Дамяново посреща 17 училища в състезанието „Млад фермер“

За втора поредна година Професионалната гимназия по селско стопанство "Марко Марков" в монтанското село Георги Дамяново  е домакин на Национално състезание "Млад фермер". Днес и утре 48 ученици от 17 училища от страната ще премерят своите знания и умения в едно от най-престижните състезания по професиите, включено в националния календар на..

публикувано на 28.03.24 в 15:47

Започва кампания за безплатни тестове за рак на дебелото черво

Национална скринингова кампания за рак на дебелото черво започва от днес в цялата страна. Програмата предоставя възможност за напълно безплатно лабораторно изследване, което може своевременно да сигнализира за коварното заболяване, обясни Елена Джамбазова от фондация "Лъчезар Цоцорков", която е организатор на кампанията.  "Ракът на дебелото..

публикувано на 28.03.24 в 15:14

Хора в неравностойно положение в Кула получиха дарения

Сдружение "Северозапазване" за поредна година направи дарение на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства в град Кула . Инициативата се осъществява благодарение на Петя Гулева от София. Дарението е нов дюшек против декубитални рани от залежаване и лакомства за всички 18 потребители.  Миналата година..

публикувано на 28.03.24 в 14:54

Община Монтана организира фермерски пазар

Произведено в България масло от бял трън, зеленчукови разядки, шафран и още много други продукти ще има на фермерския пазар в Монтана , организиран на 1 април, понеделник, съобщават от Общината. Тридесет шатри ще бъдат опънати на центъра на града, за да посрещнат производители от близо и далеч. На щандовете ще предлагат различни видове брашно,..

публикувано на 28.03.24 в 14:30
Снимката е илюстративна

Във Враца дават под наем открития басейн

Местната управа във Враца ще даде под наем открития плувен басейн , който се намира в спортен комплекс „Христо Ботев“. Предложението за това беше одобрено с внушително мнозинство от 31 от присъстващите 33-има съветници на последното заседание на местния парламент, като само двама се въздържаха. Управителят на общинското предприятие..

публикувано на 28.03.24 в 13:00

Празник на лучника ще се проведе в Горно Пещене

Празник на лучника организират на 31 март във врачанското село Горно Пещене. Домакини на събитието са кметството в селото и НЧ "Селска пробуда", каза за радио Видин Альоша Миладинов , секретар на читалището. "Това е един празник, който мислим да се превърне в традиция за селото. Навсякъде правят най-различни работи, но никой не е споменал за..

публикувано на 28.03.24 в 12:48

С близо 50 души са се увеличили хората с увреждания в община Кула за година

Общинската организация на Съюза на инвалидите в Кула проведе отчетно събрание. Хората с група инвалидност в общината са се увеличили от 484 души на 531 за една година, съобщи  Иванка Костова , председател на организацията. "Северозападният район на България е на първо място по уязвимост по отношение на демографските проблеми,..

публикувано на 28.03.24 в 12:00