Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мариан Вълев във Видин за предпремиерата на "Ятаган"

| обновено на 15.02.20 в 07:52
4
Снимка: А Плюс ФилмсЕдин от най-известните български актьори Мариан Вълев пристига във Видин за среща с фенове на киното. Повода е предпримиерата на филма "Ятаган". В тази връзка емблематичният актьор, изиграл една от най-знаковите роли в родният ефир - тази на Росен Гацов-Куката в сериала "Под Прикритие" даде специално интервю за Радио ВИДИН. Йорданка Петрова разговаря с него:

"И преди съм идвал във Видин. Присъствах на предпремиерни прожекции на първият ми филм като режисьор "Лошо момиче". Публиката беше много жива и истинска. Със сигурност Видин е място, където искам да отида и ще бъда пак. Относно филмът "Ятаган", жанрът е комедия, политическо и социално ангажирана. Моята роля е на полицай, под заплахата на уволнение поради липса на резултати. Прилика между мен и ролята ми Рангел Костов няма абсолютно никаква прилика, пълна противоположност. Но аз съм актьор, хареса ми историята, начина на разказване и ми се стори предизвикателна, не бях играл нещо подобно. Прекарах чудесно работейки по филма, забавлявайки се, общувайки с много млади колеги. Всъщност продуцентите на "Ятаган", братята Христо и Янаки Дерменджиеви, които са близки мои приятели ми дадоха сценария, прочетох, смях се, много добре написан сценарии, за което заслугата е на Христо Христов, сценарист на филма. Казаха ми искаш ли да опиташ, отговорих с удоволствие, тъкмо бях приключил снимките на "Лошо момиче" и ми се стори като добра идея. Жени Калканджиева и Ники Кънчев правят аткьорски дебют, те са смирени, щедри мои приятели. Специално за Жени, аз не съм се качил на подиума, тя е дошла да е актриса, със сигурност се е справила по-добре, от това ако аз бях участвал в ревю. Това за мен е работа, роля, опитвам се да намеря ключа към нея. Всички роли са ми еднакво скъпи и даваш 100 % от себе си и обмисляш работиш, репетираш, пак мислиш, отиваш играеш. Някъде се справяш добре, другаде не толкова, колкото ти се иска. В киното си ограничен във времето, не е като в театъра да имаш 3, 4 месеца за репетиции. Надявам се да съм се справил наистина. Нов сезон на "Под прикритие" няма да има, доколкото на мен ми е известно. С огромни благодарности и любов към този сериал, мисля, че всяка хубава история си има начало и край. Всеки, който иска да дойде на кино и да гледа една интересна история е добре дошъл. Благодаря много на слушателите на Радио ВИДИН за респекта и любовта, която усещам, ще се опитам да не ги разочаровам, пожелавам здраве, да бъдете смели и да гледате кино."

На 15 Февруари (събота) от 20:00 часа, във видинското кино ще имате възможност да се срещнете лично с Мариан Вълев и да гледате предпремиерно прожекцията на филма "Ятаган".

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.

Галерия

Вижте още

Бодро да се изкачваме по духовните стълби

Неделята, в която се намираме днес е Четвърта на Великия пост , посветена на един отец на Църквата, който както тогава през своя земен живот, така и днес подклажда силата на вярата, надеждата и любовта в сърцата на хората в Христа Иисуса нашия Господ, а именно, св. Йоан Лествичник . "Поздравявам ви братя и сестри с неделния..

публикувано на 29.03.20 в 08:00

Как са се справяли с епидемиите през миналия век във Видинско

Масови епидемии е имало и в миналото . Документалните масиви на училищните инспекции, общинските и полицейски управленияна, които се съхраняват във Видинския архив, свидетелстват за мерките, които са налагани, с цел да се предпази населението от масовото разпространение.   Примери от първата половина на ХХ век , съхранени в Държавен архив-..

публикувано на 27.03.20 в 13:08

Нина Петкова, кмет на община Георги Дамяново: Моята мечта е това, което върша, да се вижда

В началото на месец март гостувахме на Георги Дамяново, една невероятно красива община с малки и спретнати селца. Тук времето тече бавно, спокойно, хората не бързат заникъде и тяхното единствено желание е просто имат да имат работа, за да осигуряват семействата си и да имат приличен живот. Хората тук са трудолюбиви, добри  и отзивчиви. Община..

публикувано на 27.03.20 в 12:10
Старши комисар Петър Коцин, директор на Областната дирекция на МВР- Видин

Старши комисар Петър Коцин: Колегите работят на терен денонощно, препоръките се спазват

Срокът на мерките против разпространението на епидемията от коранавирус е удължен до 12 април с нова заповед на здравния министър. За какво следи полицията от първа линия и какъв е животът на хората под карантина- разговаряме с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин.  Каква организация е създадена..

публикувано на 27.03.20 в 10:34

В ромския квартал във Видин шият безплатни маски за жителите

Семейство Албена и Найден Георгиеви дарили парите за материали, а жени от кваратала добраволно се захванали с ушиването им. Албена и Найден вярват, че помагат за спасявеното на човешки животи. "Тази инициатива, се роди като едно наше семейно решение с идеята, че трябва да спасим човешки животи. Били сме свидетели на това, как дете на наше..

публикувано на 26.03.20 в 16:03

Променена е транспортната схема в община Видин

С ново разписание са автобусите в община Видин. Промяната е за периода на извънредното положение. За повечето междуселищни линии от общинската транспортна схема превозвачите са оставили по два курса на ден- сутрин и след обяд, каза  Венета Йорданова - младши експерт "Транспорт, контрол и разрешителни режими" в Община Видин:..

публикувано на 26.03.20 в 15:02

Четири семейства са под карантина в село Дреновец

През последните седмици и дни сме свидетели на завръщането на много наши сънародници от чужбина, заради пандемията от коронавирус. Хората в по- малките населени места са притеснени дали тези, които трябва да останат у дома си под карантина, действително спазват ограниченията. Каква е ситуацията във видинското село Дреновец , община Ружинци, разказа..

публикувано на 26.03.20 в 14:55