Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Международен конкурс насърчава младежи да изпращат послания по пощата

Снимка: Радио Видин


С послание до възрастни по света ученици могат да участват в международен конкурс.  От "Български пощи" обявиха  стартирането на националния етап на 49-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО. 


Темата за 2020 година е: "Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем".  За организацията на конкурса съобщи Петър Данчев, главен специалист в Областна пощенска станция- Видин.


"Могат да участват само деца до 15-годишна възраст и писмата трябва да бъдат изпращани през системата на "Български пощи", понеже се организира от Всемирния пощенски съюз. Лично изпратени писма до Всемирния пощенски съюз не се приемат. Не се приемат и писма, изпратени от групи, класове и т.н…Писмото трябва да бъде по темата, да не надхвърля 800 думи на оригиналния, в случая на български, език. Писмото може да съдържа и илюстрации от участника. Писмата трябва да се изпращат до Регионалното управление на "Български пощи" в София, Регионално управление "Западен регион". Срокът е 20 март, като важи датата на пощенското клеймо… Конкурсът цели да подобри грамотността чрез изкуството на писане на писма. Ежегодният конкурс е насочен към деца и млади хора, за да ги насърчи да изразят своята креативност и да усъвършенстват езиковите си умения."


Съчинението, получило първа награда на националния етап на конкурса ще бъде преведено и изпратено на Всемирния пощенски съюз.
Информация за конкурса може да се намери и на сайта "Български пощи" ЕАД.

Вижте още

В село Василовци 7 души са под карантина

7 човека са под карантина в село Василовци. Селото което стана известно с възрастното семейството, което  почина от Ковид 19. Хората, които са под карантина, са международни шофьори - каза кметът Огнян Йорданов: "Прибрали са се и са вкъщи под карантина 14 дни, по предписание на РЗИ. Хората си спазват карантината. Т ези хора, които са били в контакт..

публикувано на 29.03.20 в 15:25

Спряха автобусите в община Георги Дамяново

Транспортният превозвач, който обслужва автобусните  линии на територията в община Георги Дамяново, е отказал да изпълнява превозите в периода на извънредната ситуация, в момента  автобуси не пътуват  - каза заместник -кметът Радослав Найденов : " Получихме отказ от превозвача за тези линии, които са субсидирани, да ги обслужв ав ситуацията на..

публикувано на 29.03.20 в 13:00

ОДК "Ние врабчетата" с онлайн уроци по спорт и изкуства за децата от Монтана

Онлайн занимания започва от понеделник, 30 март,  Обединеният детски комплекс "Ние врабчетата" в Монтана. Създадена е организация за дистанционно провеждане на уроците, обясни директорът Миглена Георгиева: "Колегите организират децата в различни платформи и започваме. Ще видим как ще се получи при нас - как ще танцуваме дистанционно, как ще пеем..

публикувано на 29.03.20 в 11:20

Близо 100 000 лева постъпиха в дарителската сметка на видинската болница

95 556,44 лева са постъпили в дарителската сметка на видинската болница "Св. Петка" само за броени дни, след като по-рано през седмицата лечебното заведение отправи апел за дарения . Набраните средства ще бъдат използвани за обособяване на самостоятелно помещение за лечение на пациенти с COVID-19 и за закупуване на лични предпазни средства за..

публикувано на 29.03.20 в 11:13

Община Чупрене с модерен термометър за служителите си

В Община Чупрене на административните  служители се мери температурата с безконтактен дигитален термометър. Идеята за закупуване на модерния термометър е лично моя - каза Анжело Добричов, кмет на община Чупрене : " Купил съм термометър, от тези модерните, разпоредил съм всеки, който има някакви съмнения за нещо, да минава през термометъра. Това го..

публикувано на 29.03.20 в 10:50
МБАЛ

Четирима пациенти със съмнения за коронавирус в МБАЛ "Света Петка"

До момента няма потвърден случай на коронавирус във видинската болница "Света Петка".  Четирима са пациентите, на които са взети проби за коронавирус - каза прокуристът д-р Ивета Найденова : " Има съмнителни пациенти, които са в болницата във вътрешно отделение, в отделението по пулмология , но потвърден случай за коронавирус засега няма. Трима..

публикувано на 29.03.20 в 10:36

Вандалска проява в Бяла Слатина, извършителите - задържани

Четирима души от Бяла Слатина преспаха в ареста на местното полицейско управление тази нощ, след като бяха заподозрени във вандалски акт. В събота сутринта жителите на града се събудиха шокирани от поругания паметник на загиналите във войните, който се намира в центъра на града. Освен него, „командата“ е изпочупила няколко колчета, прикрепящи..

публикувано на 29.03.20 в 07:52