Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Шофьор e загинал на място след удар в стълб в Мездра

Снимка: РАДИО ВИДИН

Тежкият инцидент в Мездра е станал в късния следобед в събота. Към 17 часа лек автомобил излиза от пътното платно вдясно и се удря в стоманен стълб, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца. Колата е управлявана от Ц.И. на 55 год. от село Лик – водач категория "В" със стаж зад волана от 33 години.


При удара шофьорът е загинал на място. Без наранявания е съпругата му, която също пътувала в колата. 


По случая в полицейското управление в Мездра е заведено досъдебно производство.


Това е вторият смъртен случай през последните дни във Врачанско. В петък сутринта на пътя край Бяла Слатина при челен удар с джип, управляван от дрогиран шофьор, загина 68-годишен врачанин.


Вижте още

Мъж с положителна проба за коронавирус е настанен в болницата в Монтана

Пациентът е на 64 години от Лом. Постъпил е в инфекциозно отделение на болницата в Монтана във вторник, като са взети всички необходими мерки. Късно снощи резултатът от пробата е доказал наличието на коронавирус. “С ъстоянието му е стабилно”, съобщи  д-р Тони Тодоров, изпълнителен директор на болницата в Монтана . "Пациентът е в добро..

публикувано на 02.04.20 в 14:20

Драматичен театър – Монтана продължава да излъчва спектаклите си онлайн

И във времето на извънредно положение Драматичен театър – Монтана ще продължи да "вдига завеса" за своите зрители,   Всяка седмица чрез интернет и местната телевизия ТВ "Монт 7" ще бъде излъчван по един спектакъл от репертоара на театъра,  съобщават от културната институция. Публикуваните спектакли през миналата седмица са гледани от почти..

публикувано на 02.04.20 в 14:00

Предлагат нови варианти за получаването на пенсиите през април

Изплащането на пенсиите за месец април ще започне на 7 април и този месец, ще бъде удължено, включително и в дните след Великден до 23 април, съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. В пощенските станции ще бъдат създадени съответните условия хората да могат да си взимат пенсиите по график и същевременно да бъде спазена..

публикувано на 02.04.20 в 13:46

Община Мездра подпомогна финансово Фондация за доставката на топла храна за възрастни хора

Финансова помощ от 2000 лева предостави Община Мездра на Фондация "Проект Северозапад",  която доставя топла храна на  възрастни хора в 11 населени места, необхванати от Домашния социален патронаж. Помощта е в отг овор на молба, отправена от Фондацията.  От месец ноември 2019 г., благодарение на създадената със съдействието на Общината..

публикувано на 02.04.20 в 13:39

Отменя се фестивалът "Лачени обувки" в Берковица

Тазгодишният детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки" няма да се проведе. Решението бе взето от Община Берковица.   За отмяната на фестивала има две причини- недовършените ремонтни дейности и невъзможността да се оборудва големия читалищен салон, както и карантинната ситуация. Фестивалът е един от най-старите детски..

публикувано на 02.04.20 в 12:31

Измамиха видинчанка с 2400 лева

Полицаи задържаха измамник от село Дреновец , съобщават от Областната дирекция на полицията във Видин.  На 25 март,   криминално проявеният мъж,  заговорил 76-годишна жена от Видин,  в близост до автобусна спирка на ул."Цар Симеон Велики" в областния град. Представил за служител на НОИ и я заблудил, че може да обмени левовите ѝ спестявания в..

публикувано на 02.04.20 в 12:23

Приета е Общинската програма за закрила на детето в Белоградчик

Многостранни са приоритетите в  Общинската програма за закрила на детето за настоящата година. Тя бе приета на последното заседание на Общинския съвет.  Осигуряване равенство на шансовете за развитие на всички деца, осигуряване правото на детето на достъп до здравеопазване и здравни грижи и здравословен начин на живот, намаляване на детската..

публикувано на 02.04.20 в 11:28