Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Мемориалът на жертвите на комунизма" във Видин е с неизвестен стопанин

2
Снимка: Анжела Каменова

Не е изяснена собствеността на изградения преди 20 години "Мемориал на жертвите на комунизма" във Видин. Построен е със средства от държавата, но заради неустановената собственост не са извършвани ремонти, каза Цветан Лилков, председател на областната организация на  политическа партия "Демократи за силна България:

"Доколкото се вижда от пръв поглед, той направо е, използвам думата "плеснат" без всякакъв фундамент върху земята. Всичко това, цялата тази влага, която тръгва от долу нагоре и навсякъде по стените. Задръстени са отгоре улуците и водосточните тръби и всичко това се стича по стените и мазилката е паднала откъм Дунав до тухла. Оставен е на доизживяване едва ли не. Срамно е."

Мемориалът е изграден върху публична общинска собственост, съобщиха от местната управа. Ще проучат какъв е статутът му.


Галерия

Вижте още

Спряха автобусите в община Георги Дамяново

Транспортният превозвач, който обслужва автобусните  линии на територията в община Георги Дамяново, е отказал да изпълнява превозите в периода на извънредната ситуация, в момента  автобуси не пътуват  - каза заместник -кметът Радослав Найденов : " Получихме отказ от превозвача за тези линии, които са субсидирани, да ги обслужв ав ситуацията на..

публикувано на 29.03.20 в 13:00

ОДК "Ние врабчетата" с онлайн уроци по спорт и изкуства за децата от Монтана

Онлайн занимания започва от понеделник, 30 март,  Обединеният детски комплекс "Ние врабчетата" в Монтана. Създадена е организация за дистанционно провеждане на уроците, обясни директорът Миглена Георгиева: "Колегите организират децата в различни платформи и започваме. Ще видим как ще се получи при нас - как ще танцуваме дистанционно, как ще пеем..

публикувано на 29.03.20 в 11:20

Близо 100 000 лева постъпиха в дарителската сметка на видинската болница

95 556,44 лева са постъпили в дарителската сметка на видинската болница "Св. Петка" само за броени дни, след като по-рано през седмицата лечебното заведение отправи апел за дарения . Набраните средства ще бъдат използвани за обособяване на самостоятелно помещение за лечение на пациенти с COVID-19 и за закупуване на лични предпазни средства за..

публикувано на 29.03.20 в 11:13

Община Чупрене с модерен термометър за служителите си

В Община Чупрене на административните  служители се мери температурата с безконтактен дигитален термометър. Идеята за закупуване на модерния термометър е лично моя - каза Анжело Добричов, кмет на община Чупрене : " Купил съм термометър, от тези модерните, разпоредил съм всеки, който има някакви съмнения за нещо, да минава през термометъра. Това го..

публикувано на 29.03.20 в 10:50
МБАЛ

Четирима пациенти със съмнения за коронавирус в МБАЛ "Света Петка"

До момента няма потвърден случай на коронавирус във видинската болница "Света Петка".  Четирима са пациентите, на които са взети проби за коронавирус - каза прокуристът д-р Ивета Найденова : " Има съмнителни пациенти, които са в болницата във вътрешно отделение, в отделението по пулмология , но потвърден случай за коронавирус засега няма. Трима..

публикувано на 29.03.20 в 10:36

Вандалска проява в Бяла Слатина, извършителите - задържани

Четирима души от Бяла Слатина преспаха в ареста на местното полицейско управление тази нощ, след като бяха заподозрени във вандалски акт. В събота сутринта жителите на града се събудиха шокирани от поругания паметник на загиналите във войните, който се намира в центъра на града. Освен него, „командата“ е изпочупила няколко колчета, прикрепящи..

публикувано на 29.03.20 в 07:52

Тази нощ местим стрелките с 1 час напред

В 3 часа през нощта ще преместим стрелките на часовниците с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време. Смяната на времето води до адаптационен дистрес синдром, обясни кардиологът Жоро Николов: "Смяната на часовото време води до дискомфорт. Организмът две-три седмици се адаптира. Крайно време е Европейският съюз са спре да сменя времето...

публикувано на 28.03.20 в 17:05