Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

3 случая на пияни шофьори констатират пътните полицаи в Монтана на 8 март

Снимка: Радио ВИДИН

 Служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана спират за проверка лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 29-годишен монтански жител. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 1,53 промила, отчетени в издишания въздух.

  На главен път  Е-79, в района на село Белотинци, служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана са спрели за проверка лек автомобил  с монтанска регистрация, движещ се в посока от град Видин към град Монтана, с 39-годишен водач от град Монтана. На място при извършената проверка за употреба на алкохол са отчетени 2.38 промила в издишания от водача въздух.

   В ОДМВР - Монтана е постъпил сигнал за самокатастрофирал водач на лек автомобил на кръстовище  в  Монтана. Водачът се опитал да напусне местопроизшествието с автомобила. Дежурен автопатрул го спира за проверка. Проба с алкотест е отчела 2,97 промила алкохол в издишания въздух от 30-годишния водач от  Монтана. На нарушителя са съставени два акта и е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е в помещението за задържане в РУ Монтана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство в РУ Монтана.

Вижте още

Снимката на 4 юни 2020 година

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация . Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация. За последното денонощие има регистриран  1 случай на коронавирус   в област Видин - жена на 76 години от Видин...

публикувано на 04.06.20 в 17:55

Врачански художнички подредиха изложба

Отркиха официално изложбата на жени-художнички от Враца в кафе-галерия Клуб на дейците на културата (КДК).  В експозицията са подредени картини на Силвия Равнополска, Емилия Върбанова, Ивета Михайлова, Калина Тодорова, Валентина Петрова, Татяна Вутова, Пламена Гешковска, Валентина Василева. Анализ на картините представи изкуствоведът Мариела..

публикувано на 04.06.20 в 17:30

Енергоспестяващо улично осветление ще има в Брегово

Енергоспестяващо осветление ще бъде изградено на територията на община Брегово . Решението е взето на последното заседание на местния Общински съвет. Предстои изграждането на уличното осветление в следващите месеци. "Това са капиталови средства, предоставени от държавата. Работим по конкретните ценови условия. Във всички села ще има изцяло..

публикувано на 04.06.20 в 17:01

Чистят коритото на река Лева

Почистване на коритото на река Лева организират във Враца . Инициативата е на Общината.  Служители на местната администрация, съвместно с представители на спортните клубове и граждани ще се включват в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи.  За всички желаещи да участват са осигурени ръкавици и необходими материали за..

публикувано на 04.06.20 в 16:15

Наемат персонал за патронажна грижа в Белоградчик

В Белоградчик е обявявена е процедура по набиране на документи на кандидати за работа по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Набира се и потребители за социалната услуга , съобщиха от общината. Ще бъдат наети 5 лица на длъжност доставчик/снабдител , които..

публикувано на 04.06.20 в 16:03

Стартира програмата за профилактика и рехабилитация

Националният осигурителен институт е сключил договори с 20 юридически лица за общо 49 заведения, изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация . Бюджетът на програмата за настоящата година е над 20 милиона лева, което ще позволи около 45 000 лица в България да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация...

публикувано на 04.06.20 в 14:41

Санират кметствата в три села от община Бойчиновци

Общината откри процедура за възлагане на обществена поръчка за извършване на строително-монтажните работи по проект "Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност". Ще бъдат обновявени сградите на кметствата в селата Владимирово, Охрид и Пали лула . Финансирането е по..

публикувано на 04.06.20 в 14:04