Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Зъболекарите приемат само спешни случаи

Снимка: Светослав Цветанов

Видинските зъболекари приемат само спешни случаи, обясни председателят на Регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз д-р Нели Драгинова. Тя уточни, че лекарите по дентална медицина работят съобразно заповедта на министъра на здравеопазването от петък, 13 март. Точка 7 в нея касае денталните практики:

"Отменят се женски и детски консултации, отмяна на планови операции и трансплантации. Ние влизаме в графата планови, при нас нещата се случват планово, по график. В този смисъл това автоматично означава, че те се отменят и отпадат. Всички пациенти, които имат часове за ортопедична, пародонтална, терапевтична дейност, трябва да ги отложат за поне 2 седмици. По-конкретно това са обтурации, коренови лечения, почистване на зъбен камък, мостове, корони, протези. Всички тези неща могат спокойно да изчакат поне 2 седмици. Има естествено пациенти, които са спешни случаи. Тези пациенти ние не отказваме да ги лекуваме. Ако имат проблем, нека първо да звъннат по телефона. Обучени сме и знаем кои са спешните случаи. Нека да не се създава напрежение сред хората. Така или иначе те никога не са били толкова старателни в своето орално здраве. Сега тези две седмици въобще ние биха попречили на повечето от тях да изчакат..."


 Да бъдем отговорни и колкото се може да си стоим вкъщи, призова д-р Драгинова.

Вижте още
Милена Георгиева, учител по български език и литература

"Последен час по български език и литература с Милена Георгиева"

"Последен час по български език и литература с Милена Георгиева" така се нарича видеофилмът, който  преподавателят по български език Милена Георгиева публикува във фейсбук страницата на ППМГ" Екзарх Антим Първи" Видин. Видеото е вид откровение и обобщение на изминалите пет училищни  години в часовете по български.   Милена Георгиева разговаря с..

публикувано на 02.06.20 в 16:05
Филип Филипов в образа на Христо Ботев

Филип Филипов: Ботев е България

Всяка година, с изключение на тази, във времето от от 27 май до 2 юни хиляди българи се включват в Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица".  Традиционно в похода участват ученици, но се включват и туристи-ветерани, както и граждани, които имат желанието и волята  да изминат 120 - километровия  път от Козлодуйския..

публикувано на 02.06.20 в 16:00

Предимствата на дуалното обучение- договор, заплата и трудов стаж

В българската образователна система все повече се акцентира върху професионалното обучение в училищата. Сред приоритетите в сферата на образованието е да се въведе дуалното обучение. В същността си дуалната образователна система цели по най-добрия начин да се свърже практиката в предприемачеството с теоретичните знания от училището или..

публикувано на 02.06.20 в 14:50

Безплатна ваканция за деца, които никога не са ходили на море

Почивка на българското Черноморие в Поморие за деца, които никога не са ходили на море, осигурява фондацията "Ако си дал". Стефан Чолаков е основният организатор, помагат му доброволци. Занимава се изцяло с благотворителност, а бизнесът му е извън България. Според него, в България около 40% от хората са бедни. Прави това, защото така се чувства..

публикувано на 02.06.20 в 14:30

Отново на детска градина

Детските градини във Видин отвориха врати за своите възпитаници. Вече втори ден децата посещават детските заведения при специални мерки. 19 деца от предварително заявените 25 посещават ДГ "Желязко Поп Николов" и филиала в село Градец  - каза директорът Васка Здравкова: "Да втори ден е откакто започнахме работа след дългия период, в който..

публикувано на 02.06.20 в 14:10

Има ли разцепление в ГЕРБ Видин

48 от членовете на ГЕРБ във Видин са подали заявления за напускане през последните седмици . Сред тях са предишният кмет на общината Огнян Ценков, Албена Георгиева, която беше областен управител, както и общинският съветник Калин Каменов. Според областния координатор, депутата от ГЕРБ Владимир Тошев, напусналите са по-малко, защото петима от..

публикувано на 01.06.20 в 17:20

Онлайн курс за млади магьосници започва във Враца

Ще има ли скоро мистър Сенко заместници сред младежите във Враца и къде се крие магията? Това ще се разбере в края на юни, когато ще приключи курсът за магьостици- онлайн-инициатива на Младежкия център във Враца. Курсът ще се води от Маг Теос - Тодор Славов. Поводът е 1 юни - Деня на детето.  През целия месец юни ще бъдат излъчени четири видео урока..

публикувано на 01.06.20 в 16:40