Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Музикална зона" на 26 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 4 част

Само ден след християнския празник Благовещение отново отдаваме нужното внимание на жените в джаза, като се спираме на четири съвременни американски джаз вокалистки, а това са Никол Аткинс, Чайна Моузес, Сесил Маклорин Салвант и Джоли Холанд. И четирите имат специфични гласове, като предпочитат живите изпълнения. В стила им се долавят различни влияния, което ги прави уникални. Те са имена от джаз сцената, доказали безспорния си принос в едно от най-големите световни музикални направления.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

В "Музикална зона" на 05 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 1 част

Месец март е женски пролетен месец, с типичните за жените капризи, променливи настроения и претенции. Наред с това те са обаятелни, красиви, остроумни, волеви. В настоящата година на 8 март за пръв път стартира инициатива на Европейския съюз за..

публикувано на 05.03.20 в 09:00

В "Музикална зона" на 12 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 2 част

Продължаваме "женската" линия в "Музикална зона" – днес ви срещам с жените в джаза, и по-точно с три от най-влиятелните. Те са индивидуалистки от класа, като всяка една от тях има собствена визия за музиката, за изпълнителския си стил и за..

публикувано на 12.03.20 в 09:00

В "Музикална зона" на 19 март 2020 слушаме "Жените в музиката" – 3 част

Днес обръщаме специално внимание на жените – съвременни композитори. Джоан Тауър – американска композиторка, концертна пианистка и диригент, сред най-успешните жени – композитори. Слушаме нейните инструментални произведения " Фанфари..

публикувано на 19.03.20 в 09:05
Вижте още

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от..

публикувано на 23.04.24 в 14:13

Пет нови професии за учениците от Врачанско

В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на  територията на област Враца.  1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта.  Регионалното управление на образованието..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

Видински ученик е най-добрият в България по приложна електроника

 11 -ът Ивайло Георгиев от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин е най-добрият състезател в България по приложна електроника. Той спечели  първото място в индивидуалното класиране  в Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как",..

публикувано на 23.04.24 в 12:00

Изложба показва архитектурното наследство на Видин

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ се открива във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   В експозицията са включени 45 картини, които изобразяват впечатляващи сгради като Синагогата, катедралния храм..

публикувано на 23.04.24 в 09:40

В Монтана отбелязваха Европейския ден за борба с наднорменото тегло

Европейският ден за борба с наднорменото тегло бе отбелязан в Монтана. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция и Младежкия дом и е насочена към децата и учениците от града. Лекция, фокусирана върху темата за правилното и здравословно хранене на..

публикувано на 22.04.24 в 17:41

Психолог: Разводът е изпитание основно за децата

В рубриката "Децата на фокус"  ще обсъдим една тема, която за жалост, става все по-актуална в нашето общество. Разводът предизвиква изключително неприятни емоции, особено за децата, които се нуждаят от време и подкрепа, за да се адаптират към..

публикувано на 22.04.24 в 16:00