Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Видин ще участва в кампанията "Часът на Земята 2020"

Снимка: eol.jsc.nasa.gov

За поредна година oбщина Видин ще даде своя принос в усилията за справяне с климатичните промени на планетата, като се включи към глобалната инициатива, която ще се проведе на 28 март (събота), от 20.30 ч. до 21.30 ч. За един час ще бъде загасено осветлението в сградата на Общинската администрация, на крепостта "Баба Вида", Епиграфския център, музеите
"Кръстата казарма" и "Конака", Художествената галерия "Никола Петров" и катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски".  

През последните тринадесет години изгасването на светлините се превърна в международен символ в над 170 държави, който цели да привлече вниманието към необходимостта от спешни действия за опазване на околната среда и бъдещето на човечеството.

Ръководството на Община Видин апелира към гражданите също да се включат в световната изява.


Вижте още

Отлагат турлашкия събор в Чупрене

За неопределен период от време се отлага традиционния турлашки фолклорен събор в село Чупрене. Безопасността на гостите и участниците е най-важна, каза кметът на местната община Анжело Добричов: "В така създалата се ситуация ние не може да прогнозираме, кога ще бъде пика и кога ще бъдем засегнати и ние. На нашия събор се събират сигурно 200 000..

публикувано на 30.03.20 в 13:30

Малко над 2600 престъпления за изминалата година във Врачанско

Общо  2 628 икономически и криминални престъпления са регистрирани във Враца, п овечето от тях остават престъпленията срещу собствеността и общоопасните престъпления – кражби, престъпления по транспорта и др. Това е посочено в годишния отчет на свършеното от окръжната прокуратура във Враца. През 2019 г. обвинителите от Окръжна..

публикувано на 30.03.20 в 13:07

ОУ "Иван Вазов" в Монтана се справя с оналйн обучението

При изключителна мобилизация и стриктност се провежда онлайн обучението в 4-то училище “Иван Вазов” Монтана, сподели директорката Ваня Велизарова. Само едни от 530-те ученици от 1 до 7 клас няма свободен достъп до интеренет:   "Всички учители създадоха съответната организация и всички деца работят онлайн. По-голяма група работят през социалните..

публикувано на 30.03.20 в 12:56
Областната дирекция на МВР във Видин

Нови четири нарушения на домашна карантина във Видинско

Видинската полиция разследва още четири случая на нарушаване на домашна карантина под надзора на прокуратурата. Новите разследвания за нарушения на противоепидемичните мерки в условията на обявено извънредно положение са започнати през изминалата седмица. Два от случаите разследва РУ- Видин, един- РУ- Белоградчик и един РУ- Кула. Разследванията се..

публикувано на 30.03.20 в 12:41

Увеличение на фалишивите сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки отчитат в Мездра

Зачестили са случаите на фалшиви сигнали за нарушения на противоепидемичните мерки в Мездра, подадени на горещите телефони в Общината. От ръководството призовават гражданите за добросъвестно и отговорно отношение, когато сигнализират за извършени нарушения на разпоредбите на здравните власти и на заповедите на кмета на общината.  "При подаване на..

публикувано на 30.03.20 в 12:28

Полицията във Видин следи за струпване на хора по паркове и градинки

Топлото време през почивните дни подмами мнозина видинчани да излязат на разходка, въпреки въведената забрана за посещения на паркове и детски площадки. На запитване на Радио Видин за масовите нарушения от  ОД на МВР-Видин отговориха, че патрули са следили з а спазването на противоепидемичните мерки във Видин през почивните дни. Полицейските..

публикувано на 30.03.20 в 11:58

Мъж от Ковачица наруши карантината си

41-годишен жител на Ковачица е нарушил своята карантина, съобщават от ОД на МВР-Монтана. Нарушението е установено от служители на РУ Лом, които извършили проверка на адреса на мъжа в селото. По данни на роднини, живеещи на адреса, той отишъл на близкия язовир. Направен е опит за връзка с мъжа на предоставения мобилен номер, но не отговорил. По-късно..

публикувано на 30.03.20 в 10:22